Els actes més representatius de la Fira de l’All Tendre de Xàtiva es celebraran de divendres 21 a diumenge 23 de febrer

Ahir dimecres 5 de febrer es va presentar en roda de premsa l’edició 2020 del Firall, la Fira de l’All Tendre de Xàtiva, amb presència del regidor d’Agricultura Ricardo Martínez i del president de l’Associació de Productors d’All Tendre de Xàtiva Vicent Perucho.

Els actes més representatius de la Fira es celebraran de divendres 21 a diumenge 23 de febrer, si bé el dimarts, dimecres i dijous s’han programat visites guiades escolars a un bancal d’alls tendres del municipi, i també per a dissabte 23 per al públic en general, amb eixida des de la Font del Lleó, amb Pep Gimeno Botifarra i l’aller José Guerola, com a guies, per a les quals cal apuntar-se prèviament al correu electrònic promocioeconomica@ayto-xativa.es.

El regidor d’Agricultura Ricardo Martínez, ha declarat que ja són prop de 200 les persones que s’han apuntat per a fer les visites guiades. L’edil també va fet un repàs a les activitats més representatives de la Fira que es portaran a terme durant el cap de setmana, entre les que destaquen, actuacions musicals, una degustació de tapes d’alls tendres a càrrec de l’Associació Gent del Mercat, un esmorzar popular amb alls tendres organitzat per La Unió de Llauradors i Ramaders, el mercat de productes ecològics, artesans i de proximitat, el III Concurs de lligar alls tendres organitzat per Bankia, el II Concurs de Truita d’Alls Tendres organitzat per ADEXA, i una calçotada popular organitzada per Gent del Mercat.

El regidor d’Agricultura Ricardo Martínez, també va manifestar en l’esmentada roda de premsa que estan realitzant-se reunions amb associacions i productors per tal de treballar i portar a terme les gestions pertinents i aconseguir el segell de qualitat, a ser possible en menys d’un any. Pel que respecta a la producció, el president de l’Associació de Productors d’All Tendre de Xàtiva Vicent Perucho va manifestar que malgrat les inclemències de la climatologia, per la que s’ha perdut el 25% de la collita, s’han aconseguit entre 1.500-1.800 tones d’all tendre, al 50% dels treballs de recol·lecció. 

Cal destacar que en aquesta edició s’ha hagut de retallar en activitats en l’Albereda, l’exposició que habitualment es realitza i la carpa gastronòmica. Per a més informació es pot visitar la pàgina web www.firall.es