Hi haurà més d’una vintena de cites teatrals, músicals i de dansa entre les que destaquen protagonistes com ara Pepe Viyuela, Juana Acosta o Imanol Arias

L’Ajuntament de Xàtiva va presentar el divendres passat la programació del Gran Teatre de cara al primer semestre de 2022, que comptarà amb més d’una vintena de cites, entre teatre, música, dansa i ballet, destacant l’arribada d’artistes com Pepe Viyuela, Juana Acosta o Imanol Arias.

La primera gran cita tindrà lloc el 18 de febrero, a les 20:30h, amb l’obra de teatre «Tartufo» de Molière, protagonitzada per Pepe Viyuela. Es tracta d’una versió dirigida per Ernesto Caballero, una comèdia d’aquest clàssic de la literatura que buscarà provocar des de l’humor una reflexió sobre la quantitat d’informació que consumim diàriament.

El 4 de març serà el torn de «El perdón», de Juan Carlos Rubio, un espectacle de dansa encapçalat per la reconeguda actriu Juana Acosta i per Chevi Muraday, premi Nacional de Dansa. D’altra banda, el 24 de març es tornarà a apostar pel ballet clàssic, en aquest cas amb «La bella dorment» de Peter Tchaikovski amb coreografia de Marius Petipa i Vyacheslav Gordeev.

El mes d’abril arribarà l’obra de teatre «Culpables» (The Woolfas), que conta la història de Fedra, l’exemple de triar un amor equivocat, i amb protagonistes que no són éssers anònims sinó part de l’estat. En aquest cas cal destacar la participació de la xativina Marina Guerola, qui forma part de l’elenc de l’obra. 

Segons va indicar la regidora, Maria Beltrán, «Programant aquesta funció demostrem l’aposta que fem sempre des del departament de Gran Teatre pels nostres actors i actrius, i per això convidem a totes i tots a gaudir d’aquest espectacle».

La regidora va recordar que el mes d’abril és el mes de la dansa, «pel que des dels distints departaments estem preparant una extensa programació que farem pública pròximament». A més, se seguirà apostant pel Festival Música i Lletra (MiL), que tindrà lloc entre el 20 de maig i el 3 de juny, i que tornarà a comptar amb la direcció artística del cantautor xativí Feliu Ventura.

Ja per últim, el 4 de juny arribarà «Muerte de un viajante», d’Arthur Miller, protagonitzada per l’actor Imanol Arias qui compartirà escenari amb el seu fill Jon Arias.

Pel que fa al teatre escolar, aquest primer semestre hi haurà sis cites en anglés, per a infantil, primària, ESO i Batxillerat; un teatre en valencià per a maig i torna la companyia Corrales de Comedias per representar el teatre clàssic del segle d’Or, amb tres sessions durant el mes de març.

A més a més, cal recordar algunes cites ja anunciades com ara l’òpera «Isabella… qui tollis peccata mundi» del xativí Vicent Soriano, el dissabte 5 de febrer; el teatre «Historia de una maestra» amb Paula Llorens, el 12 de febrer; i el poema simfònic «Trista història» de Miquel Juan, el 26 de febrer.

«Es tracta d’una programació completa, amb tres grans produccions teatrals que van a arribar i que espere que agraden a la gent», va indicar la regidora de Gran Teatre, Maria Beltrán, qui també va explicar que la venda d’entrades canviarà a partir del mes de febrer. Aquesta continuarà realitzant-se telemàticament a través d’Instanticket, però el servei de venda física d’entrades passarà a realitzar-se al Gran Teatre de Xàtiva i no a la Casa de la Joventut.

L’horari per poder comprar entrades per a les distintes funcions a les taquilles del Gran Teatre serà de 12 a 14 hores els dimarts, dijous i divendres, a més dels dies de funció.