Es projectaran dues pel·lícules als barris de la ciutat i hi haurà música, poesia i actuacions amb caire benèfic als Jardins del Palasiet i al Jardí de la Pau

La regidora de Cultura de Xàtiva, Raquel Caballero, va donar a conèixer ahir en roda de premsa la programació de «Nits a la Fresca 2022», que s’iniciarà demà dissabte i que comptarà amb fins a set cites durant tot el mes de juliol.

La regidora de Cultura, Raquel Caballero, va manifestar que “La programació és molt variada, ja que compta amb concerts de música, espectacles per a gent gran, poesia i cinema. Hem intentat que totes aquestes actuacions no coincidiren amb la programació de Nits al Castell i què algunes d’elles siguen als barris de la ciutat i als Jardins del Palasiet, un espai que permet un aforament de fins a 200 persones”. La regidora va remarcar que “algunes de les cites són propostes d’associacions de la ciutat com ara l’Escola de Danses, la Música Nova o la Societat Protectora d’Animals de la ciutat”.

La primera cita serà «L’amor des d’Ibn Hazm», amb motiu del mil·lenari del Collar de la Coloma, demà dissabte 2 de juliol a les 22 hores al jardí del Palasiet (entrada lliure fins a completar aforament). La representació anirà a càrrec del grup de Cambra de la Societat Musical la Nova amb recitacions d’Elies Barberà i Toni Espí, i direcció artística de José M. Fayos Jordán.

El jardí del Palasiet acollirà tres programacions més durant juliol. El divendres 15 de juliol a les 22 hores es rendirà tribut a Rocío Jurado amb l’espectacle per a gent gran «Rocío por Rocío» amb veu de Rocío Durán i producció d’Eventime (entrada gratuïta amb invitació); mentre que el dijous, 29 de juliol, a les 22 hores, també de forma gratuïta, es podrà gaudir de «Turístic Folk» a càrrec de l’Escola de Danses de Xàtiva. Finalment, el dissabte 30 de juliol a les 20 hores es realitzarà l’espectacle «Ballant per ells» de dansa del ventre, organitzat per SPAX i amb direcció de Mònica Ferrer Garcia. El preu de les entrades per a aquest últim espectacle serà de 5 euros a benefici de la Societat Protectora d’Animals, i es poden adquirir als establiments Huevos Mompó (Vicente Boix, 10), Setabis Sport (Cerdán de Tallada, 13), els dissabtes al refugi de la SPAX o el mateix dia de la funció a l’entrada dels Jardins del Palasiet.

El cinema també serà protagonista durant el mes de juliol. El dijous 14 de juliol a les 22 hores es projectarà a la pista de bàsquet del barri Germanies-Carmen la comèdia «Operación Camarón» de Carlos Therón i protagonitzada per Julián López i Natalia de Molina; mentre que a la plaça de Sant Pere, el divendres 22 de juliol, es projectarà «Tiempo después (amanece que no es poco 2)», amb direcció de José Luis Cuerda i interpretada per Arturo Valls, Berto Romero, Roberto Álamo i Blanca Suárez.

Finalment, el dissabte 23 de juliol a les 22 hores, al Jardí de la Pau, la societat musical La Nova de Xàtiva ha organitzat un gran concert d’intercanvi amb la Banda Musical de Navarrés obert també a tots els públics.