El treball compta aquest any amb tres cartells amb una botija cap per avall com a element central complementada amb elements característics de la Fira

Ahir dimarts es va fer públic el cartell oficial de la Fira d’Agost 2022, obra de l’artista xativina Patrícia Bolinches, i amb presència de la Reina de la Fira Patrícia Iborra Mollà i del regidor de Fira i festes Pedro Aldavero.

L’obra, dividida aquest any en tres parts, compta amb una botija com a element central. Aquesta representa -segons paraules de l’autora- l’aigua, la set, la calor i la tradició, ja que està col·locada cap per avall, igual que el quadre de Felip V. Al voltant d’aquest element giren altres que li donen sentit a cada cartell, com ara les sardines (fent referència a la gastronomia amb el tradicional esmorzar firer), els gaiatos (tradició comercial), i gent de festa (com a element de cohesió social i dels concerts que es poden gaudir durant les nits). L’obra compta amb un cromatisme molt viu, ja que les il·lustracions estan realitzades amb fons roig, groc i rosa respectivament, generant una imatge alegre i festiva.

L’autora del cartell, Patrícia Bolinches va declarar que “Aquest era un dels cartells que més il·lusió em feia en l’àmbit professional. Com a bona xativina l’arrelament que sent per la meua ciutat em feia desitjar formar part del cartellisme xativí, i per això aquest és un somni complit»

L’autora va destacar que “resumir la Fira en un cartell em resultava molt complicat i per això han acabat sent tres. He volgut plasmar les tradicions, la gastronomia de la Fira i la festa que vivim a Xàtiva del 15 al 20 d’agost”.

Per la seua part el regidor de Fira i Festes Pedro Aldavero va indicar que “el cartell és l’element més representatiu de la Fira d’Agost, perquè queda cada any per al record, i per això des de fa anys apostem per il·lustradors i il·lustradores destacats. Els treballs dels últims anys porten la signatura d’Ernesto García Lledó, Mariscal, Paco Roca, Malota, Rafa Lawerta, Estudio Yinsen i ara és el torn d’una artista de la nostra ciutat com Patrícia Bolinches”.

La Reina de la Fira Patricia Iborra va destacar que “la idea està molt encertada perquè demostra que tornem a gaudir de la Fira amb plenitud, tornant a la normalitat amb els esmorzars, les compres i la festa”.

Patrícia Bolinches, autora del cartell anunciador de la Fira 2022, es dedica al disseny gràfic i a la il·lustració. Va estudiar Enginyeria en disseny industrial al CEU i va completar els seus estudis amb un màster en disseny gràfic i un màster en disseny multimèdia. Ha fet treballs per a empreses i institucions com ara, El País, El Mundo, Vogue España, Revista Mongolia, Centre Dramàtic Nacional, Institut Valencià de Cultura, Ajuntament de Xàtiva o el Museu d’Art modern de Palma de Mallorca. També fa il·lustracions per a llibres d’editorials. Inclús ha arribat a fer videoclips per a grups com ara Ed Bloom o La Pegatina.

Com a curiositat, cal afegir que Patrícia Bolinches va ser Reina de la Fira d’Agost de Xàtiva l’any 2001. Aquell any la Cort d’Honor va estar composta per Ana Díez, Isabel Hermosilla, María Gozalbes i Elena Moreno.