La Trobada tindrà lloc en l’antic Convent de Sant Domènec de Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva ha convocat hui, a les 12.30 h una roda de premsa que tindrà lloc a la sala de premsa de l’Ajuntament de Xàtiva, amb motiu de la presentació de la XI Trobada Científica de l’Acadèmia del Partal, que tindrà lloc del 13 al 16 d’octubre a Xàtiva. En l’acte informatiu participaran, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, la regidora de Cultura, Raquel Caballero, el president de l’Acadèmia del Partal, Marco Antonio Garcés, el representant de la Conselleria de Justícia i Interior, José Ignacio Casar Pinazo, i el coordinador de la Trobada, l’arquitecte xativí, Santiago Tormo. 

L’Acadèmia del Partal compleix el seu trenté aniversari i celebrarà la seua XI Trobada Científic els dies 13, 14, 15 i 16 d’octubre de 2022 en l’antic Convent de Sant Domènec de Xàtiva. La Trobada s’organitza amb la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes de València. L’esdeveniment estarà dedicat als criteris d’intervenció, debat que ha estat absent des de fa molt temps en els escassos esdeveniments que es dediquen a la restauració. 

La XI Trobada es dedicarà a conéixer les reflexions dels membres de l’Acadèmia entorn d’aquest tema amb la intenció de debatre els criteris i procediments que els han servit de base. La finalitat principal serà la d’obtenir conclusions que permeten fer propostes concretes als agents intervinents en la restauració del patrimoni. 

Per a la clausura de la Trobada, el grup Música Trobada oferirà el concert “Escaramusses de Plata”, amb el patrocini d'”Estudis i Mètodes de Restauració”.