El projecte ha comptat amb 189.112 euros de Fons Europeus amb l’objectiu de millorar les metodologies per recolzar l’emprenedoria femenina

Xàtiva va acollir ahir una jornada al voltant del Projecte europeu Athena amb la participació d’agents d’un total de set països diferents, la qual va estar inaugurada per la primera tinenta d’alcalde, Amor Amorós. 

Xàtiva ha sigut la ciutat encarregada de liderar aquest projecte europeu amb l’objectiu d’empoderar a les joves emprenedores a través del desenvolupament de les seues competències digitals amb l’ús de noves ferramentes. A través d’aquest projecte, el qual ha comptat amb 189.112 euros de Fons Europeus, dels quals 37.500 corresponen a Xàtiva, l’Ajuntament ha cooperat amb altres sis entitats públiques i privades d’Eslovènia, Polònia, Irlanda, Bèlgica, Itàlia i Finlàndia. La intenció ha estat la de compartir les experiències i millorar les metodologies i eines de treball per a donar suport a l’emprenedoria femenina. 

Segons ha indicat la primera tinenta d’alcalde, Amor Amorós, «Aquests projectes d’intercanvi i aprenentatge de bones pràctiques són molt necessaris, i 

és important poder fer ús del finançament europeu per poder empoderar a les dones i a les persones joves. A l’Ajuntament estem molt contents de poder explorar aquestes noves pràctiques i de desenvolupar nous coneixements intel·lectuals en l’àmbit de la igualtat i de la joventut». 

Aquesta jornada, a la qual va assistir també l’alumnat dels centres educatius i de treball de la ciutat, va servir per a donar a conéixer aquest projecte que arriba a la seua fi després de 24 mesos de treball. Els assistents internacionals del projecte van ser rebuts el dimecres passat, quan es va dur a terme una reunió de treball i es va aprofitar per a visitar la ciutat.