La pràctica, coneguda com a «BookCrossing», consisteix en compatir llibres lliurement amb la resta de persones usuàries per a la seua lectura

La Biblioteca Municipal de Xàtiva ha instal·lat en l’entrada principal una prestatgeria dedicada a l’intercanvi de llibres (BookCrossing), que quedarà a disposició de la ciutadania per tal que puga deixar els llibres que ja no necessita o recollir els que trobe interessants. La prestatgeria ha quedat instal·lada davant de la porta de l’ascensor.

No es tracta d’un espai per a donar llibres a la biblioteca, sinó per a compartir-los lliurement amb els conciutadans. El BookCrossing és la pràctica de deixar llibres en llocs públics perquè els aprofiten altres lectors. La idea és alliberar llibres per tal que siguen llegits successivament per moltes altres persones.

Segons ha manifestat la regidora de Biblioteca Mariola Sanchis, “Posem aquest punt d’intercanvi a disposició de la ciutadania per tal de que puga deixar els llibres que ja no necessita o recollir els que trobe interessants per a la seua lectura”.

A més a més, la Biblioteca celebrarà el Dia del llibre Infantil i Juvenil. El 2 d’abril és el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, coincidint amb la data de naixement de l’escriptor danés Hans Christian Andersen. Enguany, la Biblioteca celebrarà aquest dia amb l’espectacle “La bruixa Xocolata, el conte que porta el vent”, a càrrec de la contacontes Sílvia Colomer.

La representació, dedicada a xiquets i xiquetes menors de dotze anys, tindrà lloc a la sala infantil el dijous, 31 de març, a les 18:30 hores. Les invitacions es poden recollir a la biblioteca.