La iniciativa comença el proper dilluns 26 de setembre i busca potenciar la lectura de llibres en valencià amb l’obsequi d’una bossa amb la imatge de Felip Vé

L’Ajuntament de Xàtiva ha posat en marxa, a través de la regidoria de Política Lingüística i en col·laboració amb la Biblioteca, una campanya de dinamització lingüística que s’anomena «Llig en valencià» i que es posa comença hui dilluns, Dia Europeu de les Llengües. 

La iniciativa, que poden gaudir tant els usuaris de la Biblioteca Infantil com de la Biblioteca d’Adults, té com a objectiu la potenciació de la lectura de llibres en valencià i consisteix en l’obsequi d’una bossa de cotó ecològic a tota persona que s’emporte en préstec un o més llibres en valencià. La bossa compta amb la imatge de Felip V cap per avall formada amb paraules característiques del valencià de Xàtiva, a manera de cal·ligrama. 

La imatge, dissenyada per Lola Terreta, està composta per nombroses paraules i expressions característiques del valencià de Xàtiva que dibuixen la figura cap per avall de Felip V, i entre les quals podem trobar termes com «socarrats», «arnadí», «cosconelles», «la fira» o «el castell». 

Per a la regidora de Política Lingüística i Biblioteca Mariola Sanchis, «aquesta iniciativa és una magnífica proposta, ja que promou la lectura de llibres i alhora potencia el valencià mitjançant una imatge icònica que forma part del nostre referent cultural».