L’Ajuntament de Xàtiva porta al plenari d’aquest dissabte 30 de novembre l’inici d’expedient per a la cessió a la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública d’una part del convent de Santa Clara per tal de poder iniciar els tràmits de construcció del futur Palau de Justícia.

La part del conjunt de Santa Clara, objecte de cessió, es correspon amb les ales nord i oest del complex immobiliari amb una superfície total de 1.881 metres quadrats d’edificació. Aquestes superfícies no es corresponen amb la denominació de Bé d’Interès Cultural, que atresora l’ex convent, per la qual cosa es permet la seua demolició i la construcció de la nova seu judicial. De ser aprovat aquest expedient, la naturalesa jurídica de l’objecte passaria a qualificar-se de bé de domini públic, servei públic i ús administratiu-institucional.

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha declarat estar satisfets perquè s’ha arribat als terminis marcats. La cessió definitiva es farà en desembre i tot seguit serà la Conselleria qui comence amb tota la tramitació administrativa.

Cal recordar que, l’adquisició de l’immoble patrimonial de Santa Clara per part municipal va tindre lloc en el mes de desembre de 2018. L’Ajuntament de Xàtiva ja va solucionar l’últim escoll per poder realitzar aquesta cessió a la Conselleria i va adquirir els elements constructius al vial públic que dona a l’Avinguda de Selgas, lloc on s’ubicarà el futur Palau de Justícia, en un acord aprovat el passat 5 d’octubre de 2019 en sessió plenària.