La Casa de Cultura acull una exposició sobre temàtiques com consum responsable, treball decent o acció pel clima

La Casa de Cultura de Xàtiva ha sigut seu d’un seminari amb què arranca l’exposició «La ventanilla indiscreta», organitzada per l’entitat Jovesólides i la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica. A la inauguració de la jornada ha assistit Xelo Angulo, directora general de Cooperació Internacional i tinent d’alcalde, junt amb la presidenta de l’associació, Lourdes Miró. L’exposició podrà visitar-se fins el proper 6 d’abril.

L’objectiu de la iniciativa és estimular la conscienciació i fomentar una ciutadania activa en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). L’acció es basa en diversos experiments socials sobre temàtiques com ara igualtat de gènere, consum responsable o treball decent. En «La ventanilla indiscreta» han participat un total de cinc municipis valencians: Xàtiva, València, Betxí, Elx i Paterna.

L’exposició es compon de tres panells on es recull informació de cada ODS treballat. Cada temàtica està acompanyada d’il·lustracions de les artistes valencianes Laura Castelló i Belén Segarra. En concret, les temàtiques abordades són igualtat de gènere, reducció de les desigualtats, producció i consum responsables, treball decent i acció pel clima.

En el cas de la ciutat de Xàtiva, s’ha treballat el tema del treball decent. Xelo Angulo ha manifestat que «des de Xàtiva s’ha creat un programa de polítiques inclusives, per a no sols concedir ajudes socials sinó convertir aquestes en un contracte laboral amb distintes modalitats. També treballem T’acompanye, un programa d’inserció sociolaboral».