L’Oficina de Projectes Europeus organitza una sessió formativa per a joves i associacions

Passat dissabte es va celebrar el Dia de la Informació Juvenil 2021, pel que es va realitzat una campanya a càrrec de l’Agència Europea d’Informació i Assessorament Juvenil (ERYICA).

ERYICA és una organització europea independent, composta per organismes i xarxes de coordinació d’informació juvenil nacionals i regionals, la qual treballa per intensificar la cooperació europea i internacional en l’àmbit del treball i serveis d’informació juvenil.

La campanya té l’objectiu de trencar amb l’estigma de salut mental entre la gent jove, així com normalitzar la necessitat de demanar suport emocional al benestar i donar a la joventut una veu per a expressar-se lliurement en aquest temps de crisi i incertesa.

Des del Servei d’Informació Juvenil de Xàtiva han recordat que donen suport tant mental com emocional a totes i tots aquells joves interessats, oferint un espai i un temps segurs per expressar-se lliurement i sense judici.

Sessió formativa OPE

D’altra banda, passat dissabte també va tindre lloc una sessió formativa per a joves i associacions organitzada per l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament de Xàtiva (OPE).

Aquesta va consistir en una formació per a les possibilitats de projectes i finançaments europeus a l’abast. Es tractaren temes com ara les oportunitats que ofereix la UE als i les joves, l’Erasmus Plus, l’European Solidarity Corps, les pràctiques a l’estranger, Eurodisea, primer treball EURES i Erasmus per a la joventut emprenedora.