Les jornades, que tindran lloc entre el dissabte 23 i el dilluns 25, inclouen un concert, xerrades i una presentació de llibre

L’Ajuntament de Xàtiva, de la mà de l’Església Baptista de Xàtiva, organitza aquest pròxim cap de setmana les jornades «Canvia el final» que pretenen conscienciar sobre la importància en la prevenció del suïcidi, principalment entre els més joves. Les activitats tindran lloc entre el dissabte 23 de març i el dilluns 25, i inclouen un concert, dues xarrades-col·loqui i una presentació de llibre. 

Les xerrades porten per títol «Afrontant el dol de la nostra filla» i seran impartides, principalment, pel matrimoni tarragonés Miquel Lara i Rosa Burguera, qui coneixen de primera mà la importància en la prevenció del suïcidi i en com afrontar la mort inesperada d’un fill. La primera xerrada tindrà lloc el diumenge 24 a les 10.30 h a l’Església Evangèlica Baptista de Xàtiva, al carrer Argenteria, 73, i estarà oberta a qualsevol persona interessada. La segona xerrada, que inclourà actuació musical, tindrà lloc el dilluns 25 de març, està programada per a l’alumnat de l’IES Lluis Simarro i l’IES Josep de Ribera i inclourà diversos passes a cada institut. 

El concert anirà a càrrec del grup SAL150, una banda de folk rock celta de Tarragona consolidada el 2006 i que compta amb un directe per a tots els públics. Actuarà el dissabte 23, a les 20 h, a l’Albereda Jaume I de Xàtiva, al costat de l’Ajuntament. 

Finalment, el dilluns 25 a les 19 h tindrà lloc la presentació del llibre «Una puta merda», a la Casa de Cultura. Els autors, el mateix matrimoni tarragonés format per Miquel Lara i Rosa Burguera, explicaran com van afrontar la situació tràgica i sobtada davant la mort d’un fill. 

Segons explica el pastor de l’Església Baptista de Xàtiva, Esteban Ramón, “l’objectiu d’aquestes jornades és conscienciar a la societat, especialment els joves, sobre la problemàtica del suïcidi amb l’objectiu de prevenir-lo, i a més pretenen ser un bàlsam per a totes aquelles famílies que coneixen el dolor d’aquesta pèrdua”. La regidora d’Educació de Xàtiva, Amor Amorós també ha valorat els actes. L’escoltem: