El dissabte 11 de juny tindrà lloc la jornada «1m2 contra la basuraleza» del Projecte Libera a les zones de la Costa del Castell i la Cova Negra

L’Ajuntament de Xàtiva va presentar ahir de matí la campanya «Abraça’m i cuida’m» al voltant del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra el 5 de juny, i que comptarà amb distintes activitats.

Aquest divendres 3 de juny a les 18 hores, a l’Albereda Jaume I (al costat del BBVA) es realitzaran jocs i tallers sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible i la correcta gestió de residus, amb la col·laboració del Consorci de Residus V5, mentre que el dissabte 4 de juny està prevista una eixida per a conéixer la nostra diversitat, amb eixida a les 9 hores, des de la Font dels 25 dolls. Es tracta d’una activitat organitzada per l’Associació Valenciana d’Ornitologia i Bosc Primigeni per tal de sensibilitzar sobre la conservació dels ocells i els seus hàbitats. El recorregut anirà des del camí de Sant Antoni fins a l’espai de la Casa de la Llum, passant per la Cova Negra, i en el trajecte s’aniran explicant les diferents espècies d’ocells, flora i fauna autòctona de Xàtiva.

A més a més, durant la setmana del 6 al 10 de juny es realitzaran diferents xerrades informatives dirigides a l’alumnat de 4º de Primària dels diferents centres escolars de Xàtiva. La intenció és conscienciar sobre els objectius de desenvolupament sostenible i l’agenda 2030, i les xarrades estaran impartides pels dos educadors ambientals de l’Ajuntament de Xàtiva.

Finalment, el dissabte 11 de juny tindrà lloc la jornada «1 m2 contra la basuraleza», del Projecte Libera dut a terme per SEO/BirdLife i per Ecoembes, i que comptarà amb la col·laboració del Consell de la Joventut de Xàtiva. Aquesta activitat s’iniciarà a les 10 hores i tindrà dos punts diferenciats: d’una banda, la Nevera i la Costa del Castell de Xàtiva, per a famílies i xiquetes i xiquets menors de 12 anys (amb punt de trobada pàrquing del Bellveret); i el paratge natural de la Cova Negra per a joves i públic en general (amb punt de trobada Casa de la Llum). Les inscripcions per a aquesta activitat s’hauran de realitzar a través del web interpretayeduca.com

Escoltem a la regidora de Medi Ambient, Reme Sinisterra:

La regidora va incidir en què “ha augmentat la preocupació dels ciutadans al voltant d’aquest tema, però encara queda molta feina per fer. Aquestes activitats són participatives, i per això convidem a tota la ciutadania a involucrar-se de manera directa en la cura i el manteniment del medi ambient”.