L’Ajuntament llança una programació especial a les xarxes socials per celebrar el Mes dels Museus a la ciutat

Xàtiva ha organitzat una sèrie d’actes en maig per celebrar el mes dels Museus, adaptant-se a les limitacions establertes amb motiu del confinament i l’estat d’alarma vigent, que dificulten la celebració d’actes presencials amb públic.

D’aquesta manera, des del departament de Cultura s’està duent a terme la gravació d’una sèrie de vídeos culturals, que es filmaran als cinc museus de Xàtiva (museu de l’Almodí, museu de Belles Arts-Casa de l’Ensenyança, Museu del Corpus, Museu de la Col·legiata de la Seu i Museu Faller) amb la participació dels ballarins Pachi Fenollar i Raquel Langa, els quals dansaran per cadascun dels espais museístics.

A més a més, en cada vídeo un expert cultural explicarà alguna de les peces més destacades que es poden trobar a l’espai. El protagonista al Museu de l’Almodí serà el seu director Àngel Velasco, mentre que el tècnic de l’Arxiu Municipal Sergio Rubio serà l’encarregat de l’explicació al museu de Belles Arts-Casa de l’Ensenyança. El museu de la Col·legiata de la Seu correrà a càrrec del doctor en Arquitectura Pablo Camarasa, mentre que la presidenta de l’Associació del Corpus Ana Perelló parlarà d’aquest museu. Per últim, el faller i estudiós del món de la cultura festiva Rafa Tortosa protagonitzarà la peça del museu faller.

«Els actes culturals segueixen suspesos i per això les circumstàncies ens obliguen a reinventar-nos. Hem preparat una sèrie de vídeos per commemorar el mes dels Museus, i també treballem en altres dates importants com ara el Corpus o la Crema de Xàtiva», ha manifestat la regidora de Cultura, Raquel Caballero.