Els bons es podran adquirir al web de Caixa Ontinyent per 20 euros i tindran un valor total de 40 euros

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha comparegut aquest dimecres en roda de premsa després de la reunió mantinguda amb el grup de treball per a la confecció del Programa «Reactivem Xàtiva» de la que formen part els portaveus dels diferents grups polítics representats a l’Ajuntament, els sindicats locals i representants del sector comercial de la ciutat.

Cerdà ha donat a conèixer les novetats respecte a altres accions que es van a posar en marxa amb aquest programa de reactivació econòmica i social, com són els bons de consum local que van a habilitar-se i les ajudes municipals directes a l’activitat comercial minorista mitjançant l’adquisició de material de protecció.

Aquests bons comercials, que mobilitzaran 400.000 euros, tenen l’objectiu d’incrementar la inversió del client als comerços de Xàtiva mitjançant un augment del doble del seu import. S’adquiriran per part de la ciutadania abonant 20 euros i tenint un valor total de 40 euros ja que l’Ajuntament de Xàtiva finançarà el 50%. Es podrà adquirir a qualsevol comerç de la ciutat adherit a la campanya i cada ciutadà podrà adquirir un límit de dos bons, que es podran ampliar amb l’avanç de la campanya segons l’acceptació i l’estoc del que es dispose.

«Aquesta és una mesura nova i pensem que va a ser un revulsiu per la comerç de la nostra ciutat. La intenció és incentivar l’economia i el consum en el municipi, que és fonamental en aquest moment després de la posada en marxa de la fase 1 a la nostra ciutat», ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui també ha anunciat que s’ha creat un grup de treball específic del que formen part les tres associacions comercials de la ciutat i el propi ajuntament com a desenvolupador, per tal de parlar d’aquest assumpte.

Aquests bons de consum local a Xàtiva s’hauran d’adquirir mitjançant la de web Caixa Ontinyent, a través de la qual es farà arribar un localitzador per correu o per missatge de text que haurà de donar en l’establiment on es vaja a realitzar la compra. Una vegada efectuada la transacció, el comerciant rebrà als pocs dies l’import de cada bo canviat. Els comerços que vullguen adherir-se hauran d’haver estat afectats per l’Estat d’Alarma, tindre la condició de xicotet comerç al nucli urbà de Xàtiva amb un màxim de 15 treballadors i estar dins dels epígrafs d’IAE permesos. Aquests bons es posaran en marxa entre l’1 de juliol i el 31 d’octubre, i la venta dels bons i la seua validesa comprendran els 4 mesos.

EPIs i inversions

D’altra banda, també s’han anunciat els criteris reguladors de les ajudes directes per fer front a les despeses econòmiques ocasionades per l’adquisició de material de protecció dels comerços per evitar els contagis del Covid-19.

La quantia destinada a atendre aquestes subvencions directes ascendeix a un total de 300.000 euros, i respondrà al 50% de les factures presentades amb una quantitat màxima de 500 euros per als beneficiaris de l’ajuda que desenvolupen activitats incloses en l’àmbit d’aplicació d’aquestes ajudes. En els propers dies s’ampliarà la informació amb la publicació de les bases per a poder optar a aquestes ajudes.

A més a més, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà també ha destacat la proposta de la contractació local d’inversions. Cerdà ha explicat que es va a planificar la contractació de l’Ajuntament del capítol d’inversions, a més de posar-se en marxa un registre d’empreses locals i objectivar amb diferents criteris la manera en la que s’adjudicaran els treballs.

Plenari aquest divendres

Cal recordar que aquest divendres 15 de maig a les 13 hores tindrà lloc un plenari extraordinari per tractar l’aprovació del Pla de Reactivació amb finalitat de pal·liar els efectes socials i econòmics produïts per la crisis sanitària de laCOVID19.

Entre els diferents punts a tractar es troben l’aprovació del Pla Econòmic Financer, l’aprovació de la modificació del pressupost per Crèdits Extraordinaris per al finançament del Programa «Reactivem Xàtiva», l’aprovació de la modificació de la Ordenança Reguladora de l’Ocupació de la Via Pública i l’aprovació del Pla Director de Reactivació Social i Econòmica de Xàtiva.

El Programa «Reactivem Xàtiva» té prevista la inversió de 8 milions d’euros dels quals 2,2 milions aniran a parar a programes i ajudes d’impuls econòmic, 1,3 milions a ajudes socials i 4,5 milions a inversions estratègiques per a la ciutat.