Aquestes ajudes directes del pla Reactivem Xàtiva es poden sol·licitar fins el 4 de setembre

El Butlletí Oficial de la Província ha publicat hui les bases per a les ajudes municipals directes per fer front a les despeses d’adquisició de materials de protecció front a la Covid 19 per part de pimes i micropimes de Xàtiva. És tracta d’una de les mesures incloses al pla Reactivem Xàtiva destinades als comerciants i establiments de la ciutat. L’Ajuntament de Xàtiva destina 300.000 euros per a cobrir el pressupost d’aquestes ajudes. 

La quantia de l’ajuda ascendirà al 50% de les factures presentades, amb una quantitat màxima de 500 € per als beneficiaris que hagen tingut despeses per l’adquisició de material de protecció, per desenvolupar la seua activitat, amb mesures per a la prevenció de contagis de la COVID-19, de les persones treballadores i de la clientela.

Aquestes ajudes directes poden ser sol·licitades per autònoms o empreses, amb domicili fiscal a Xàtiva, amb 10 o menys treballadors i un volum de negoci anual o balanç no superior a 2 milions d’euros. El termini per a sol·licitar les ajudes comença demà dissabte 8 d’agost i s’estendrà fins el proper divendres 4 de setembre. La tramitació de les ajudes es durà a terme de manera telemàtica, a la seu electrònica de l’Ajuntament de Xàtiva (www.xativa.sedeelectronica.es), encara que els funcionaris municipals ajudaran a les persones que acrediten no disposar de mitjans electrònics per a procedir a la firma digital, prèvia autorització dels interessats. 

L’alcalde Roger Cerdà ha explicat que «dins del pla Reactivem Xàtiva continuem apostant per les ajudes per a pal·liar les conseqüències de la Covid 19». L’alcalde ha aclarit que les despeses de compra de material inclouen «qualsevol tipus de material de protecció, ja bé siguen mascaretes, epis o qualsevol tipus de material que s’haja hagut d’adquirir per a desenvolupar el dia a dia del negoci a les condicions de seguretat sanitària establertes». 

Aquest nou paquet d’ajudes del pla Reactivem Xàtiva se suma a les ja llançades de bons al consum, d’ajudes per a autònoms, comerços i pimes, també per a allotjaments hostalers i les contractacions d’aturats del pla d’integració. Més informació al web www.reactivemxativa.com o al telèfon 962 289 855.