Les ajudes aniran dels 500 als 1.181 euros i les sol·licituds es podran fer fins al 17 de juliol a través de la seu electrònica municipal

L’Ajuntament de Xàtiva ha fet públiques les bases reguladores per tal d’acollir-se a les ajudes municipals directes a l’activitat comercial afectada pel cessament d’activitat derivat de la crisi sanitària de la Covid-19, en les que va a invertir un milió d’euros.

Podran sol·licitar l’ajuda els autònoms o empreses amb 10 o menys treballadors, amb domicili fiscal a Xàtiva, que hagen iniciat l’activitat abans del 14 de març de 2020 i amb un negoci anual o balanç no superior a 2 milions d’euros, els quals hagen cessat la seua activitat durant l’Estat d’Alarma i aquesta no haja estat compensada mitjançant un increment de la facturació de comerç per internet o a distància. 

L’ajuda tindrà una quantitat mínima de 500 i màxima de 1.000 euros per a la cobertura de despeses corrents i de lloguer, a més d’abonar el 50% del cost del rebut per la taxa de recollida de fem de l’exercici 2019, pel que el total podria ascendir a 1.181 euros. Així ho explicava l’Alcalde de Xàtiva Roger cerdà qui també va destacar que s’ha de donar el màxim suport a aquells que han hagut de tancar el seu negoci a causa de la COVID-19.

La sol·licitud de les ajudes es podrà fer mitjançant la seu electrònica de l’Ajuntament de Xàtiva (www.xativa.sedelectronica.es) i s’haurà d’aportar la identitat de la persona física o jurídica junt a la resta de documentació requerida.

El pagament de les ajudes s’efectuarà una vegada justificat el compliment dels requisits amb la documentació presentada juntament amb la sol·licitud mitjançant transferència bancària.

L’import de l’ajuda es lliurarà d’una sola vegada després de que es dicte la resolució. Per a més informació es pot telefonar al 96 228 98 55 o entrar al web www.reactivemxativa.com