L’acció ve complementada amb el llançament del vídeo promocional «Somia amb Xàtiva» per fomentar el turisme en la localitat

Amb la intenció de minimitzar els efectes econòmics negatius provocats per la crisi sanitària de la Covid-19, l’Ajuntament de Xàtiva posarà en marxa en els propers dies una subvenció de 32.000 euros destinats a ajudes directes per als allotjaments turístics de la ciutat.

L’ajuda en qüestió va destinada a persones físiques o jurídiques que desenvolupen una activitat econòmica relacionada amb els allotjaments turístics de Xàtiva, ja siguen hotels, cases rurals, pensions, apartaments turístics, albergs o càmping, per tal d’atorgar-los liquiditat per contribuir a mantenir l’activitat i l’ocupació dels mateixos.

Per a la seua posada en marxa, les ajudes directes es determinaran segons la capacitat i les places autoritzades per a cada allotjament turístic. Els hotels, les cases rurals, les pensions i els apartaments turístics rebran 100 euros d’ajuda per cada plaça, mentre que els albergs obtindran 100 euros per habitació doble i triple i 200 euros per habitació múltiple. En el cas del càmping, s’abonarà una ajuda de 50 euros per cada parcel·la.

La convocatòria d’aquestes subvencions ja ha estat aprovat per mitjà de decret d’alcaldia, i serà efectiva una vegada es publique en el Butlletí oficial de la Província (BOP). Les sol·licituds es podran cursar a partir del dia següent de la publicació en aquest espai.

-Per tal de donar suport a sector turístic de la ciutat, l’Ajuntament de Xàtiva va publicar passat divendres un vídeo per a la campanya turística d’aquest estiu 2020, baix l’eslògan «Somia amb Xàtiva», amb la col·laboració de l’Associació d’Allotjaments Turístics de Xàtiva.

En la peça audiovisual es poden veure algunes de les habitacions amb les que compten els diferents establiments turístics de la ciutat, i des de les quals es poden gaudir de les vistes d’alguns dels espais més emblemàtics de Xàtiva.