Hui s’ha actuat a l’explanada del cementeri municipal i la propera setmana es tornaran a revisar els exemplars de l’Avinguda Selgas i l’Albereda Jaume I

L’empresa Baobab Viveros SL, concessionària del servei de manteniment i seguiment de l’arbrat singular de Xàtiva, va iniciar ahir dijous treballs de retirada de branques i de revisions que s’estendran fins a la pròxima setmana. 

Ahir es va actuar a l’esplanada del cementeri en l’esporga dels arbres, mentre que la pròxima setmana es treballarà en l’arbrat de l’entorn de la Font del Lleó, Albereda i l’Avinguda Selgas. També s’inventariaran els exemplars existents a l’estació d’autobusos, carrer Cavaller Ximen de Tovia, la plaça de bous i l’avinguda Xàtiva de Torre de Lloris. 

Durant les inspeccions es revisaran els exemplars i s’actualitzarà l’inventari, ja que hi ha arbres que requereixen actuacions diferents i és probable que hagen canviat les prioritats en alguns casos a causa de episodis com ara la tempesta de finals del mes d’agost, que va tindre especial incidència en aquesta zona de la ciutat. 

Cal recordar que l’Ajuntament de Xàtiva ja va realitzar l’any 2018 un complet estudi de caracterització i avaluació de risc sobre un total de més de 400 unitats arbòries ubicades en l’eix verd que conformen l’Albereda Jaume I, l’Avinguda Selgas i els carrers adjacents. 

Posteriorment, l’Ajuntament va contractar l’execució de les actuacions més urgents recollides en l’estudi junt amb una nova avaluació de risc i actualització de la programació d’actuacions de manteniment. Els treballs es van dur a terme en 2019 i es van repetir entre els mesos d’abril i maig del passat any 2021. Les intervencions estaven previstes cada dos anys, però els episodis dels darrers mesos han provocat que l’Ajuntament haja avançat aquesta revisió a 2022 per tal de salvaguardar l’arbrat i per la seguretat dels veïns i veïnes de Xàtiva.