El projecte podria estar implantat en la ciutat en el termini de quatre anys

Un dels punts més rellevants que es tractaran en el pròxim Ple Ordinari de l’Ajuntament de Xàtiva és l’aprovació del pla “Smart City”. Un projecte que podria implantar-se en la ciutat en el termini de tres a quatre anys, segons informava el regidor de Modernització, Ricardo Martínez, en la seua intervenció en el magazín d’ahir d’Xtradio. La finalitat d’aquest pla és informatitzar i digitalitzar els sectors i departaments de la ciutat i fer de Xàtiva una “Ciutat Intel·ligent”.

Tal com explicava el regidor Ricardo Martínez, una volta es tinga llum verda, es realitzarà un Pla Director amb els principals objectius que milloren la ciutat i tot seguit s’aprovaria l’òrgan rector.

Per tal d’entendre millor en què consisteix el pla “Smart City” el regidor de Modernització, Ricardo Martínez, posava com a eixample la seua utilitat en la xarxa d’enllumenat o d’aigua potable en la ciutat de Xàtiva.

Martínez també destacava els avantatges que tindrien, amb aquest pla, els sectors del manteniment d’edificis o amb l’arreplegada de fem, per tal de fer balanç i seguiment dels residus amb uns sensors implantats als camions, com també va valorar la seua importància en el sector cultural i hostaler a l’hora de facilitar informació de la ciutat i reserves als hotels i restaurants, sense oblidar la rendibilitat i estalvi econòmic que suposaria per a les arques municipals.

En aquesta línia, l’edil afirmava que serà molt important la digitalització per a diversos departaments com el reg i manteniment en parcs i jardins, com també en el control del trànsit i aparcaments, mitjançant un programa que informarà sobre les places disponibles per als usuaris i per a vehicles adaptats.