Aquesta acció està emmarcada en el Pla Millenial

Aquesta setmana s’ha iniciat a la Casa de la Joventut el programa “Enlaira”, acció emmarcada en el Pla Millenial per al present any 2021 i relativa a l’àmbit de formació per una millora de l’ocupabilitat del sector juvenil del municipi.

El programa és gratuït per als joves dels 17 fins als 30 anys, per tal de preparar la prova de lliure obtenció del títol de l’ESO o preparar la prova d’accés a cicles de Formació Professional. En concret, Xàtiva inclourà educativament i socialment a una desena de persones joves ja seleccionades, les quals han participat en diferents itineraris de formació socioeducativa que fomenten la inclusió educativa, laboral i social en diferents programes o accions de l’Ajuntament de Xàtiva.

Aquest programa té com a finalitat la possibilitat d’incorporar-se al sistema educatiu, propiciar la seua ocupabilitat i treballar per la seua inclusió educativa, social i laboral; i per la seua autonomia i el seu creixement personal des d’una perspectiva pedagògica dinàmica d’acompanyament i proximitat.

Cal destacar que el programa “Enlaira” està impartit per professionals de l’educació i la inclusió social, coordinats amb el personal de l’Ajuntament de Xàtiva.