Els propers mesos s’elaboraran les bases d’aquest programa emmarcat en el Pla Reactivem Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva ha iniciat els tràmits per a la redacció de les bases del que serà el futur Pla d’Ocupació Juvenil, per tal de contrarestar la complicada situació social i econòmica de la gent jove de la ciutat.

Aquest futur Pla d’Ocupació Juvenil, que s’emmarcarà dins del Pla Reactivem Xàtiva, estarà basat en quatre eixos principals com són la retenció del talent jove, mitjançant la implantació de projectes d’innovació amb la col·laboració d’empreses locals; ajudes per a l’emprenedoria, suport als joves amb major vulnerabilitat i orientació laboral amb informació detallada.

Al llarg dels propers mesos s’elaboraran les bases d’aquest Pla d’Ocupació Juvenil, i la intenció es que comence a posar-se en marxa a principis del proper any 2021. Aquest programa ve motivat per les necessitats marcades respecte a la joventut, i així ho expressava la regidora de Joventut Lena Baraza.

Segons indiquen des de l’Ajuntament de Xàtiva, cal recordar que Xàtiva va realitzar el passat any un estudi sociològic sobre la població juvenil de la ciutat, en el que van participar un total de 1.200 joves, els resultats del qual es tindran en compte a l’hora de desenvolupar les diferents polítiques d’ocupació. 

D’aquell estudi es van poder recavar dades que demostren la situació general de precarietat en aquesta etapa vital, com ara que un 91% dels joves d’entre 23 i 30 anys viuen encara a casa dels pares, malgrat tindre la intenció d’emancipar-se, degut al preu de l’habitatge i a la inestabilitat i precarietat laboral.