Amb motiu de l’any Jubilar tots els dissabtes a les 13 hores se celebrarà la “Missa del Pelegrí”

La jornada del dijous començarà a les 12 hores amb un volteig general de campanes i la celebració de l’eucaristia solemne i l’obertura de la porta santa serà a les 19.30 hores en la col·legiata, segons ha indicat l’abat José Canet.

Posteriorment, tindrà lloc el res del rosari cantat així com la salve, els gojos i l’himne de la Mare de Déu. A les 22.30 hores la plaça de Calixt III acollirà un concert de la “Societat musical la Nova de Xàtiva”.

A continuació l’Escola de Dansa de Xàtiva i altres grups oferiran danses a la Mare de Déu amb la Colla de Dolçainers i Percussió la Socarrá. Finalitzarà la jornada amb el “Cant d’Albaes” en l’altar major de la Col·legiata.

El divendres, dia de la festivitat de la Mare de Déu de la Seu, s’iniciarà la jornada amb una despertà i música de dolçainers. Posteriorment, se celebrarà a les 8 hores la missa en la Col·legiata i a les 12 hores la solemne missa de pontifical.

A la vesprada tindrà lloc la missa vespertina i a continuació la processó general amb la imatge de la Mare de Déu pels carrers de la localitat. La imatge actual de la patrona, una talla de fusta policromada de Mariano Benlliure, que data de 1943 i que va reemplaçar a l’original cremada en 1936. La Mare de Déu entrarà a l’església de Santa Clara on va succeir el miracle del lliri.

Segons la tradició, en 1600 l’epidèmia de pesta va cessar en la localitat després que els veïns tragueren en processó a la imatge de la Verge i la portaren al convent de Santa Clara. Allí, la figura de la Verge va moure la seua mà dreta, en la qual porta un lliri de plata i en aqueix moment va cessar la malaltia.

D’altra banda, amb motiu de l’any Jubilar tots els dissabtes a les 13 hores se celebrarà la “Missa del Pelegrí”.