Les aportacions provenen de romanents de 2019 i subvencions de Diputació, Generalitat i estatals

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat agregar 5,7 milions d’euros corresponents a la incorporació de romanents afectats del passat any 2019, uns 4,88 milions €, i a nous ingressos procedents d’ajudes i subvencions d’organismes com ara la Diputació de València, la Generalitat Valenciana i l’Estat.

Pel que fa als més de 4.880.000 euros del romanent afectat del passat 2019, la inversió es realitzarà en diferents àrees com ara Personal, amb 626.000 euros, interessos amb vora 47.000 euros, o transferències corrents amb poc més de 188.000 euros. Les partides més beneficiades seran; les de despesa corrent amb 1,26 milions d’euros i Inversions amb 2,76 milions d’euros.

El 2n Tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Xàtiva, Ignacio Reig, va informar ahir davant els micròfons d’Xtradio com i perquè la incorporació d’este romanent que inclou 881.000 euros procedents dels organismes autonòmics i estatals, que s’invertiran íntegrament en nou projectes i activitats de la ciutat, com per a finalitzar altres ja iniciats. 

Aquest pressupost s’incorporarà a diferents partides com ara la inversió de reposició d’infraestructures, activitats d’Educació, activitats de Joventut, despeses de Museu i Patrimoni, despeses de Dona i Igualtat, despeses de Sanitat o personal del programa d’Agricultura. A més a més, aquest nou ingrés també servirà per a finançar el foment de la participació, la programació cultural  o l’aparcament llançadora del bus Xàtiva-hospital.

Les partides més grans d’aquests nous ingressos s’invertiran en la reposició del Consultori de la Seu amb 100.000 euros, la restauració de l’Ermita del Puig també amb 100.000 euros, l’anualitat del Pla Edificant per al col·legi Pla de la Mesquita amb 187.000 euros i la inversió de reposició en infraestructures del Pla de Serveis i Obres Municipals 18-19  amb 354.000 euros.

Reig També va aprofitar per a respondre a PP de Xàtiva, sobre les declaracions realitzades al voltant de la sentència de pagament a l’empresa FCC.