Els tallers «Xàtiva Treballa 23-24» i «Xàtiva. Dona. Treball», amb una durada d’un any, compten amb més de 800.000 euros de pressupost

L’Ajuntament de Xàtiva ha iniciat l’any amb la posada en marxa de dos nous programes d’ocupació en escoles taller: «Xàtiva Treballa 23-24» i «Xàtiva. Dona. Treball», els quals donaran treball durant un any a 37 persones i sumen un total de 803.307 euros procedents de la Conselleria. 

El taller «Xàtiva Treballa 23-24» està destinat a tasques d’operacions auxiliars d’obra de paleta de fàbriques i cobertes, fàbriques d’obra de paleta, operacions auxiliars d’acabats rígids i urbanització i revestiments amb peces rígides per adherència en construcció. Comptarà amb un total de 20 participants, distribuïts en dos grups de deu, a més d’un director, dos docents i una auxiliar administrativa. Per a aquest taller es disposa d’una subvenció de 537.067 euros procedent de la Direcció General d’Ocupació i Formació de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. 

D’altra banda, el taller «Xàtiva. Dona. Treball» ha estat subvencionat amb un total de 266.240 euros, i en el mateix es faran operacions de gravació i tractament de dades i documents, així com activitats administratives en relació amb el client. D’aquest taller es beneficiaran un total de 10 dones a més d’una directora, una docent i una auxiliar a mitja jornada. 

Aquests tallers tenen una durada de 12 mesos a jornada completa, equivalents a 1.920 hores de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional, que també serà dirigida a l’aprenentatge, la qualificació i l’adquisició d’experiència professional, als efectes de la qual es dedicarà a formació teòrica un mínim del 25% de la duració del projecte. 

Cal recordar que en el passat any 2023, l’Ajuntament de Xàtiva va dur a terme altres quatre programes d’ocupació: «Xàtiva Treballa 22-23», «T’avalem. Escorxador viu», «T’avalem joventut amb futur 2023» i «Dones amb futur», els quals van sumar un total d’1,25 milions d’euros d’ajudes i van donar treball a 63 persones. 

Si se sumen els dos tallers que s’han posat en marxa, i que es van sol·licitar en els darrers mesos, un total de 110 persones s’hauran pogut beneficiar d’aquests programes mixtos, amb una inversió total de més de 2 milions d’euros. A més a més, altres dos projectes pertanyents al programa «T’avalem» es troben en procés de resolució per part de LABORA.