La Fira tradicional es podrà visitar des de ahir dilluns fins al divendres 6 de gener, des de les 11 fins a les 15 i de les 17 hores fins al seu tancament

Ahir dilluns va tenir lloc la inauguració del tradicional Mercat medieval, que ocuparà durant els pròxims dies la plaça del Mercat i els carrers adjacents. Aquest mercat es pot visitar fins al divendres dia 6, en horari d’11 a 15 h i de 17 a 22 o 23 hores. 

El mercat medieval de 2023 compta amb un total de 80 parades, de les quals 50 són d’artesania i altres 25 de comestibles arribats des de tots els punts del país. Entre els productes que es poden trobar hi ha formatges, embotits, sabons, bijuteria, herbes medicinals, arracades, caramels, fruits secs i, a més a més, també compta amb tavernes on poder degustar plats típics. 

Cal destacar que a la Plaça Caldereria es pot trobar també un espai infantil, amb un grapat de jocs tradicionals, i també set oficis artesans amb demostracions. També es disposa d’ambientació musical a càrrec del grup de música «Vent Meditarrani i Gemedol», xerrades, exposició de manuscrits i cavallets. 

Segons ha indicat el regidor de Festes, Pedro Aldavero, «Aquest és un mercat ja tradicional en la nostra Fira de Nadal, i aquest any ve molt complet. Esperem que siga molt visitat tant per la ciutadania de Xàtiva com de la resta de la comarca, per això es convida a tot el món a vindre a la nostra ciutat els pròxims dies i a gaudir d’atractius com ara aquesta Fira o el Betlem». 

Per la seua part Juan Cantero, gerent de l’empresa ‘Balconet’ encarregada del muntatge de la Fira, ha manifestat que «aquest mercat se celebra en un dels llocs més emblemàtics de la Comunitat Valenciana, i en un escenari excepcional com és el nucli antic. Tenim al davant uns dies molt atractius en els quals poder visitar aquest espai i esperem que vinga molta gent».