A les 18h els instituts realitzaran un col·loqui sobre la seua visita a Mauthausen, i a les 19:30 tindrà lloc l’acte institucional a la plaça Arquebisbe Mayoral

Aquesta setmana comença la programació de «Record Permanent», organitzada per la regidoria de Memòria Històrica, i ho farà amb motiu del Dia Internacional en record a les Víctimes de l’Holocaust. 

Hui divendres, a les 18 hores, a la Casa de Cultura, està previst un col·loqui amb la participació de l’alumnat i el professorat dels IES Lluís Simarro i Josep de Ribera al voltant del viatge fet a Mauthausen el passat any 2022. 

Posteriorment, a les 19:30 hores, tindrà lloc a la plaça Arquebisbe Mayoral el tradicional acte-homenatge als 8 deportats xativins als camps de concentració nazis de Mauthausen-Gusen i Dachau. En l’acte es llegirà un manifest a càrrec de l’alumnat dels IES Lluís Simarro i Josep de Ribera, i es farà una ofrena floral al monument en record de les víctimes, en la qual participaran alguns dels seus familiars i la corporació municipal, així com la societat civil que així ho desitge. 

També des de hui divendres, i fins al 14 de febrer, es podrà visitar a la sala entresol de la Casa de Cultura l’exposició «Bombardeig», al voltant del Bombardeig de l’estació esdevingut el 12 de febrer de 1939, mesos abans del final de la Guerra Civil Espanyola. 

La programació de «Record Permanent» continuarà en febrer amb diverses activitats al voltant del Bombardeig de l’Estació, i posteriorment amb diferents actes per recordar a les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista.