La inversió de la reforma i condicionament supera els 22.000 euros, dels quals 5.000 han estat aportats per la Fundació La Caixa

Xàtiva ha posat en marxa un servei d’habitatge d’inclusió ubicat a l’edifici municipal del núm. 11 del carrer Engai, i que compta amb finançament de la Fundació la Caixa. Ahir dijous, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, juntament amb el director de l’Àrea de Negoci de la Caixa, Miguel Ángel Vila Pérez, i el director de l’Oficina de la Plaça la Bassa de Xàtiva Pedro Roca, van visitar l’emplaçament.

Segons va expressar la regidora, Xelo Angulo, “El Punt Social Engai es consolida com a part dels recursos del nostre Ajuntament, oferint-se dins del Pla d’Intervenció Social en aquells casos on la persona no compta amb un sostre o ha patit un desnonament i necessita una solució d’habitatge immediata en algun moment determinat”.

El projecte ha estat encaminat a habilitar una casa de dues plantes per a donar una solució temporal i compartida d’habitatge a persones soles o famílies en situació o risc d’exclusió en el marc d’un entorn normalitzat. Per a tal fi s’ha condicionat la casa amb dos lavabos complets, un saló menjador, una cuina i dos dormitoris, permetent un sostre per a un total de fins a 12 persones.

La inversió final d’aquesta instal·lació és de més de 22.000 euros. Les obres han suposat un cost de 10.181 euros, dels quals 5.000 han estat aportats per la Fundació la Caixa, mentre que la resta de la inversió en l’obra i altres 12.000 per a l’equipament de l’habitatge, han estat aportats per part de l’Ajuntament.