Canals, altre dels municipis guanyadors del repte. 

L’Ajuntament de Xàtiva ha sigut un dels nou municipis guanyadors del Repte Mapamundi organitzat per Ecovidrio conjuntament amb el Consorci per a la Gestió de Residus. L’acte d’entrega de premis es va celebrar ahir dimarts a la seu del COR.

El premi és la retolació de deu contenidors de vidre del municipi amb un disseny personalitzat, que compta amb aspectes destacats de la ciutat de Xàtiva vinculats a la cultura o a la gastronomia com ara el Castell, la Seu, la Fira d’Agost, les fonts del Lleó, Sant Francesc i 25 dolls, el quadre de Felip Vé cap per avall, l’arnadí o els alls tendres.

Aquests contenidors s’ubicaran als carrers Ramón y Cajal, Abú Masaifa, Ausiàs March, Baixada de l’Estació, Font dels 25 dolls, Vicent Boix, Pintor Joaquín Tudela, Plaça la Bassa, Avinguda Juan Francés i a Bixquert, en la zona de l’ermita.

Xàtiva ha resultat guanyadora en la categoria de municipis amb més de 15.000 habitants, junt amb la localitat d’Oliva. La resta de municipis guanyadors han sigut Canals, Benigànim, Potries, Beniflà, Rotglà i Corberà, la Font de la Figuera i Cofrents.

La campanya del Repte Mapamundi va tindre lloc entre els mesos d’octubre i novembre de 2021, amb la intenció d’incrementar el nombre de vidre reciclat als municipis a través dels contenidors. A Xàtiva es van realitzar diferents jornades informatives a distints punts de la ciutat, amb el repartiment de fullets informatius i bosses de reciclatge, a més de la col·locació d’un contenidor a l’Albereda Jaume I i la difusió a través de les xarxes socials municipals.

Com hem dit, Canals ha sigut altre dels municipis reconeguts. L’alcaldessa de Canals, Mai Castells, també va assistir, junt amb la resta d’alcaldes i alcaldesses dels pobles guanyadors, a aquesta presentació i recollida del disseny personalitzat que es veurà en els cinc contenidors de vidre que es repartiran en els diferents llocs de Canals.

En aquesta estampació hi haurà imatges de les festes patronals, amb la Foguera, un fester i una festera; també de la gastronomia típica amb el plat d’arròs al forn i les pastes tradicionals; dels edificis més emblemàtics de les diferents pedanies, com les esglésies o el Torreó; de l’agricultura amb un taronger i dels paratges naturals que envolten a Canals com els ponts, els rius i el túnel.

L’alcaldessa de Canals va agrair ahir a tots els veïns i veïnes de Canals la conscienciació i responsabilitat que van tindre durant la campanya de reciclatge de vidre. Canals ha estat una de les dues guanyadores de la seua categoria, d’entre els 93 municipis presentats.

En l’acte de lliurament del premis del Repte Mapamundi van estar presents el president del Consorci de Residus, Vicent Muñoz, i el vicepresident, Miquel Àngel Picornell.