El treball ha estat realitzat per alumnes de l’IES Josep de Ribera i del Coornhert Lyceum de Haarlem

Els darrers dies, un grup de 30 estudiants de l’IES Josep de Ribera i del Coornhert Lyceum de Haarlem (Països Baixos), que han estat de visita a la nostra ciutat, van dur a terme un mural amb motiu de la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora. Els treballs del mural, ubicat en un dels accessos al Gran Teatre de Xàtiva, van estar coordinats pel professorat responsable. 

L’alcalde Roger Cerdà i la regidora d’Igualtat, Lena Baraza, van participar en l’acte d’inauguració, junt amb el director de l’institut xativí, Jacinto Martínez i el professorat participant en el projecte.

Segons explicaren des de l’IES Ribera, la temàtica del mural s’inspira en la cançó de Rozalén “La puerta violeta” i vol representar la importància de l’empoderament de les dones com a motor de canvi. Per això apareix una xiqueta que pinta la porta violeta oberta, els engranatges o la silueta múltiple. Tot això integrant el camí que ho farà possible en aquest espai”.

Aquesta activitat, inserta en el programa oficial d’actes del 8-M, és un projecte d’art urbà que forma part de l’intercanvi que cada any se celebra entre els centres educatius de Xàtiva i Haarlem. Els joves holandesos han estat a Xàtiva des del passat diumenge 1 de març i pasat dissabte 7 de març, tornaren a la seua ciutat de procedència, on tindrà lloc una intervenció similar.