La Casa de la Joventut ofereix el Servei Orienta d’assessorament i suport a les persones pertanyents al col·lectiu LGTBI+ i a les seues famílies

Xàtiva va organitzar ahir, a través de la regidoria de Dona i Igualtat i amb la col·laboració dels diferents centres educatius de Secundària de la localitat, una concentració a les portes de l’Ajuntament amb motiu del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia que es commemora el 17 de maig.

El 17 de maig de 1990 l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals, donant compte que la patologització era un acte de discriminació.

Durant la concentració es va llegir un manifest elaborat pels diferents centres educatius, els quals s’han coordinat a través de la regidoria de Dona i Igualtat i les diferents Coordinadores d’igualtat i convivència de cada centre. Els centres que han participat han estat l’IES Josep de Ribera, l’IES Lluís Simarro, Nuestra Señora de la Seo, Pla de la Mesquita i l’Institut la Costera.

En aquest acte, la regidoria també va repartir un lot de llibres de temàtica LBTBI+ per a la biblioteca de cada centre, i es van presentar les diferents accions lúdiques i culturals que es duran a terme el pròxim mes de juny per a la commemoració de l’orgull LGTBI+, a diferents llocs de la ciutat. També es va recordar que estan en marxa els concursos de relat breu i cartells organitzats pel Consell de la Joventut amb motiu de l’Orgull LGTBI+ 2022 de Xàtiva.

La concentració també va servir per a informar del nou recurs oferit des de l’Ajuntament de Xàtiva a la Casa de la Joventut (en el seu horari habitual), el Servei ORIENTA d’assessorament i suport a persones pertanyents al col·lectiu LGTBI, així com a les seues famílies i persones properes, que requerisquen una atenció específica adequada a les seues necessitats.

Les oficines, que compten amb professionals amb experiència, també ofereixen informació i assessorament a professionals i administracions públiques que ho requerisquen.

Les oficines ORIENTA són un servei públic gratuït que ofereix prestacions com ara Assessorament psicològic, itineraris individualitzats d’atenció social, suport legal, atenció a la infància i l’adolescència LGTBI, orientació laboral i educativa, assessorament a persones migrants LGTBI, atenció i ajuda a víctimes de violència intragènere i atenció i ajuda a víctimes de discriminació i delictes d’odi per LGTBIfòbia.