42 alumnes dels diferents centres de la ciutat han resultat premiats en una edició especial després de la suspensió del certamen durant dos anys per la pandèmia

La Casa de Cultura va albergar el divendres passat l’entrega de premis del XV Concurs literari de Seguretat viària, organitzada pel departament d’Educació viària de la Policia Local de Xàtiva, el qual té per objectiu que els joves expressen les seues inquietuds i el sentit que té per a ells el món de la seguretat i l’educació viària. 

Aquesta edició ha premiat a 42 alumnes de segon a quart de Secundària dels centres educatius de la ciutat. En total han participat 300 alumnes dels centres Josep de Ribera, Doctor Lluís Simarro, Claret i Nuestra Señora de la Seo. 

Els premis absoluts van recaure en Maria Beltrán Pérez (4oB de Nuestra Señora de la Seo), Nuria Sisternes Martínez (2oA Doctor Lluís Simarro) i Sofia Petrova Petrova (3oB Nuestra Señora de la Seo). Pel que fa als premis literaris absoluts en valencià, aquests van ser per a Angela Immaculada Garcia Monparler (3oB Nuestra Señora de la Seo), Alexa Herrero Gimeno (2oA Doctor Lluís Simarro) i Pablo Gallego Martí (3oB Nuestra Señora de la Seo). 

Pel que fa als premis per categories, en segon d’ESO van estar premiats: Sara Martínez Caballero, Hugo Samit Peñalver, Diana Ortega Molla, Sofia Penalba Martínez, Carmen Pérez Lledó i Clara Tormo Pallás del col•legi Nuestra Señora de la Seo; Laura Valls Rico, Yakin Bekhouche, Llum Valero Guixart i Sofia Mateu Vidal del Doctor Lluís Simarro; i Guillem Ruiz Peris de l’IES Josep de Ribera. 

Els premiats en tercer d’ESO van ser Martina Melero Moreno, Diego Roca Moscardó, Diego Monedero Martínez, Guillem Siles Sanz, Marina Ruiz i Aroa Martínez Medina del col·legi Nuestra Señora de la Seo; Daniela Bernabeu Santamargarita, Neli Palop Colomer, Meriam Charfaoui, Lucia Torres García i Miruna Puricel de l’IES Josep de Ribera; i Mireia Castelló Penya del col·legi Claret. 

En quart d’ESO els guardonats van ser Laura Pelegrina Pérez, Mar Garrido Sánchez, Maria Pilar Oltra Calatayud, Joana Medina Guarner, Asier Ortega Soro i Maria Gracia Agustí del col·legi Nuestra Señora de la Seo; i Marina Alberola Camarasa, Maica Pérez Catalá, Sergi Gijón Sanchis, Mireia Mompó Castellanos i Nuria Mompó Castellanos de l’IES Doctor Lluís Simarro. 

El primer premi absolut ha sigut una PC-Tablet, el segon premi un smartwatch i el tercer un equip de so, a més del diploma acreditatiu i el viatge a un parc temàtic que han aconseguit tots els premiats. Els guardonats pel que fa als premis literaris en valencià han obtingut també un lot de llibres. 

En l’acte van estar presents l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, el regidor de Policia Local, Ignacio Reig, el cap de la Policia Local, Rafael Valor i les coordinadores d’Educació viària de la Prefectura provincial de Trànsit de València, Inés Reig i Amparo Domenech.