L’educació infantil de 2 a 3 anys a la CV serà gratuïta i l’Ajuntament invertirà 225.000 euros en ajudes per complementar el bo infantil de la resta de trams

L’Ajuntament de Xàtiva duplicarà per al curs vinent 2022-2023 l’ajuda per al Xec Infantil Municipal de 0 a 2 anys, el qual passarà de 75 a 150 euros, augmentant a més el pressupost en un 12,5%.

El present curs l’Ajuntament de Xàtiva ha destinat 200.000 euros, el que ha suposat un 33,3% d’increment respecte al curs passat, i aquesta pujada continuarà el curs que ve amb 25.000 euros més que es destinaran a complementar les ajudes autonòmiques existents en matèria d’educació infantil en el tram de 0 a 2 anys.

Cal recordar que la Generalitat Valenciana va anunciar fa unes setmanes la gratuïtat de l’educació infantil de 2 a 3 anys durant el pròxim curs 2022-2023, independentment de l’elecció d’una escola infantil privada, municipal o un col·legi públic, mantenint les ajudes per a l’alumnat de 0 a 2 anys que seran complementades amb el Xec Infantil Municipal. L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà ha explicat així la mesura.

La presentació de les sol·licituds del Bo Infantil s’ha de realitzar de manera telemàtica a través dels centres d’educació infantil, i el termini finalitza el pròxim 28 de juny. Serà condició indispensable haver sol·licitat el Bo Infantil per tal de beneficiar-se de l’ajuda municipal. Tota la informació per a fer el tràmit està disponible en la web de la Conselleria d’Educació.

Durant el present curs s’han aprovat un total de 217 sol·licituds de les diferents escoles infantils de la ciutat, mentre que s’han desestimat un total de 36 per motius com ara no estar els alumnes o un dels progenitors empadronats a Xàtiva, tindre deutes amb l’Ajuntament, Seguretat Social o Hisenda; estar pendent d’autorització del pare o la mare, errades en el document identificatiu o no justificar la recepció del Bo Infantil.