En la reunió de treball han participat l’alcalde i els portaveus dels grups polítics, els sindicats i les organitzacions empresarials

Ahir va tindre lloc la primera reunió del grup de treball conformat per l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, els portaveus dels grups polítics municipals, els sindicats i les organitzacions empresarials de Xàtiva per tal de començar a definir les mesures a prendre de cara a la reactivació econòmica de la ciutat.

En la reunió, que se celebrarà periòdicament amb caràcter setmanal, s’ha realitzat un anàlisi de la situació econòmica i laboral de la ciutat després de la crisi sanitària provocada per la Covid-19, amb la intenció d’abordar un Pla Estratègic amb mesures a curt, mig i llarg termini amb la participació de tots els agents implicats.

«Tots compartim la voluntat de tirar endavant i superar la situació que estem vivint, i tenim clar que hem de fer-ho units i treballant colze a colze en eixa reactivació de la ciutat que és més necessària que mai», ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha assegurat que «els sectors productius de la ciutat més afectats tindran tot el suport possible per part de l’administració local».

En aquest sentit, l’Ajuntament de Xàtiva portarà a plenari el proper dissabte una modificació pressupostària amb la qual es podran incorporar inicialment 3,47 milions d’euros per a abordar les mesures més immediates amb l’objectiu de pal·liar els efectes de la crisis, una xifra que s’ampliarà pròximament.

Aquesta inversió provindrà de diferents partides com ara els ingressos procedents de la Diputació de València (464.000 euros), els diners destinats als préstecs del Pla Montoro 2020 (1.070.000 euros), inversions municipals (863.000 euros), Pla Social de Benestar Social (106.000 euros), majors ingressos (200.000 euros) i incorporació de romanent (770.000 euros).

«Per a portar a terme les mesures més immediates cal mobilitzar recursos municipals. Per això hem decidit portar a terme una modificació pressupostària que suposarà la inversió de 3,4 milions d’euros en totes aquestes accions», ha explicat Cerdà.

Aquestes injeccions econòmiques serviran per finançar diferents ajudes directes, inversions per a la contractació i equipament, bonificacions fiscals, mesures referents a l’ocupació o altres accions; les quals s’aniran definint al llarg de les pròximes setmanes i que es plasmaran en la redacció del Pla Estratègic «Reactivem Xàtiva».