Les actuacions s’han dut a terme en 7 centres de la ciutat

L’Ajuntament de Xàtiva ha desplegat una sèrie de mesures de pacificació del trànsit rodat en els accessos als centres escolars de la ciutat per garantir que l’entrada i eixida dels col·legis es produeix en condicions de màxima seguretat per als alumnes i familiars. Les actuacions s’han dut a terme en 7 centres escolars de Xàtiva. Les mesures contemplen les condicions de seguretat que marca l’autoritat sanitària respecte a distància de seguretat, presa de temperatura en el moment de l’accés dels escolars i ús de mascaretes.

Cada dia, en el col·legi Martínez Bellver, es procedeix a instal·lar dispositius per a tallar la circulació en el carrer Ventura Pascual durant les hores d’entrada i eixida al centre. En aquest mateix col·legi, l’Ajuntament està reparant una porta lateral per a habilitar un nou accés al centre pel carrer Blasco Acevo, de manera que hi haurà tres grups d’accés al centre escolar.

En el cas dels accessos al col·legi Taquígraf Martí, el carrer Sant Agustí es talla a l’altura de l’auditori de l’antiga església en els horari d’entrada i eixida. Pel que fa al col·legi de la Immaculada, conegut popularment com la Beni, es produeix un tall de l’accés a la plaça de Sant Pere, havent-se habilitat una ampliació de la zona d’accés al centre escolar. Aquest tancament de la plaça també afecta al col·legi Attilio Bruschetti, atès que incrementa la seguretat de l’accés al centre pel carrer Beneficència.

Pel que fa al Gozalbes Vera, s’ha habilitat un accés per l’antiga porta principal situada al carrer Francisco Gozalbes. Amb la finalitat de millorar la seguretat vial a la zona, s’han delimitat amb tanques de formigó dos espais per a que hi haja separació i seguretat en les zones d’espera dels alumnes a la seua arribada al centre. A més a més, la brigada ha habilitat la pista del Jardí de la Pau com a pati auxiliar del col·legi.

Les mesures de protecció en el cas del Jacinto Castañeda, diàriament es tallen els carrers Aben Ferri i Dr Sumsi per a garantir un accés segur dels escolars. Pel que fa a l’IES Simarro, s’ha procedit a la instal·lació de tanques metàl·liques fixes de protecció a ambdós laterals de la rotonda d’accés a l’institut. Finalment, cal ressenyar que s’han habilitat els patis de la Casa de Cultura i de la Casa de la Joventut com a patis auxiliars del col·legi Nostra Senyora de la Seu, o de les Dominiques.