Aquesta jornada es va disputar a Benidorm el passat cap de setmana.

Iniciació al Rendiment cadet masculí preferent dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana. 

Es va disputar el passat cap de setmana en el Pavelló Raúl Mesa de la ciutat de Benidorm la Final Autonòmica de màxima categoria cadet masculina entre els quatre millors equips de la Comunitat Valenciana.

Una Final que va tindre com a campió al Platges de Benidorm, en segona posició al Salesians d’Elx, en tercera posició el CV Mediterrani de Castelló i en quarta posició al Xàtiva Dental Carralero.

Difícil torneig per al conjunt xativí que es va enfrontar a tres grans conjunts, per la qual cosa el primer que hem de destacar és el gran mèrit que suposa arribar a una Final Autonòmica i poder estar entre els quatre millors. Al conjunt de Borja Reyes, Claudio Fantin i Ismael González li l’ha vista una gran progressió des del principi de la lliga, no obstant això, la resta de participants han tingut una major regularitat durant la competició. 

És cert que quan el conjunt xativí ha competit les forces s’igualaven entre els equips, però els errors no forçats i l’excés de nervis, que només es pot suplir aconseguint participar en més finals, atorgaven un avantatge als rivals que va ser molt complicada d’igualar.

El primer partit disputat va ser contra un dels millors equips de la Comunitat Valenciana, el Salesians d’Elx guanyava al conjunt xativí per 0-3 (22-25/13-25/19-25). En el primer set l’equip de Xàtiva va competir molt bé i van ser capaços de plantar-li cara al rival, encara que finalment els de l’Elx van aconseguir imposar la seua major experiència. Un segon set molt irregular del conjunt xativí atorgava avantatge a l’Elx que guanyava còmodament. Els de Xàtiva van aconseguir recuperar el seu nivell de joc en el tercer set, amb moments brillants de joc, però els alacantins van reaccionar també amb bon joc, la qual cosa els va permetre collir els tres punts. 

El dissabte a la vesprada es disputava el partit contra el CV Mediterrani de Castelló, un conjunt que és el vigent Campió d’Espanya, els de Xàtiva van cedir per 3-1 (25-17/28-30/25-15/25-19). Els xativins van competir molt bé en els dos primers sets, els va faltar potser una mica de fortuna en el primer, que van acabar guanyant els castellonencs. En el segon set el conjunt xativí va ser capaç d’augmentar el ritme de competició i en un set molt igualat i emocionant van aconseguir empatar el partit. Danya que no tingueren més continuïtat en el tercer set, en el qual van cometre errors no forçats que van acabar donant a l’equip de Castelló un avantatge important. En el quart i definitiu set, que va ser molt semblant al tercer, els de Xàtiva van reaccionar tard, els de Castelló van cobrar un avantatge de diversos punts que els va permetre anar per davant en el marcador, un avantatge que van mantindre fins al final.

El diumenge al matí el Xàtiva s’enfrontava als organitzadors Platges de Benidorm, que guanyaven amb claredat a l’equip de Xàtiva per 3-0 (25-18/25-10/25-20) proclamant-se Campions de la Comunitat Valenciana i imbatuts. Els locals van controlar pràcticament tot el partit, el conjunt de Xàtiva no van aconseguir donar-li continuïtat al joc realitzat. Van cometre un excessiu nombre d’errors no forçats, i només s’igualaven les forces quan l’equip de Xàtiva aconseguia encadenar diverses accions positives. Els locals són ara com ara un equip superior i amb major experiència en competicions finals.

El conjunt xativí va pel camí adequat de progressió, per això quan s’enfronten a rivals superiors cal augmentar la capacitat de sofriment i eixugar els nervis, alguna cosa que només és possible amb major experiència.

En la categoria Iniciació al Rendiment infantil femení zonal, s’han disputat l’anada dels encreuaments de la fase d’ascens a preferent. El Dental Carralero Xàtiva Groc van cedir per 0-3 contra el CV Altea (14-25/8-25/10-25). El conjunt alacantí va ser superior en tot moment al conjunt de Rafa Mora i Maia Tomas, que, encara que van lluitar al màxim no van poder amb la regularitat de l’Altea. Tot queda pendent del partit de tornada a Altea, a la recerca d’una plaça en la fase d’ascens.