Familycash Xàtiva juvenil femení assegura la permanència en un extraordinari final de lliga

Destaquen diversos partits del passat cap de setmana, la victòria del Xàtiva Dental Carralero cadet masculí de màxima categoria divendres passat contra l’SD Petrer per 3-1, els classificava entre els quatre millors equips de la Comunitat Valenciana, i disputaran la Final Autonòmica dissabte que ve i diumenge a la ciutat de Benidorm. Destaquem també la doble victòria del Familycash Xàtiva en la primera divisió autonòmica juvenil femenina que aconseguia la permanència matemàtica en la categoria. És important també la victòria en la categoria infantil femenina zonal fase d’ascens a preferent del Dental Carralero Groc.

En la primera divisió autonòmica juvenil femenina, el Familycash Xàtiva va disputar de nou una doble jornada que es va saldar amb dues victòries contundents per a les xativines i aconsegueixen l’objectiu de la permanència. Divendres passat en el Pavelló Pablo Herrera de Castelló, les de Larry Creus guanyaven per 0-3 contra el Voley Grau de Castelló (13-25/17-25/11-25) en un partit que les de Xàtiva van dominar des del principi fins al final, mantenint una regularitat constant en el seu joc, destacant en les facetes defensives. I dissabte passat es van desplaçar al Pavelló Municipal de Torrent, on van aconseguir guanyar per idèntic resultat de 0-3 al CV Torrent, en un partit en el qual les de Xàtiva van tornar a dominar, tancant un cap de setmana de resultats espectaculars. Les de Xàtiva no van donar pràcticament cap opció a l’equip local. Ara que acaba la lliga, és hora de fer balanç i cal destacar la gran faena tècnica realitzat amb aquest grup que es reflecteix sobretot en l’evolució de les jugadores. Un conjunt amb gran presència de jugadores de la categoria cadet, que han aconseguit grans resultats i han acabat realitzant un bon joc. En les ultimes set jornades han puntuat en pràcticament tots els partits aconseguint un total de catorze punts, cinc victòries i dues derrotes per la mínima. Aconsegueixen l’objectiu de la permanència en la màxima categoria juvenil femenina.

En la categoria Iniciació al Rendiment cadet masculí preferent el Dental Carralero Xàtiva voleibol ténia per davant un important cap de setmana per a lluitar per l’objectiu de la classificació a la Final Autonòmica, poder estar entre els quatre millors equips de la Comunitat Valenciana en la Final a quatre que es disputarà a Benidorm, en la qual es busquen les places de classificació al Campionat d’Espanya. El conjunt de Borja Reyes, Claudio Fantin i Ismael González, tenien un doble enfrontament divendres i dissabte contra l’SD Petrer, que lluitava amb el mateix objectiu. Els de Xàtiva sabien que si guanyaven el divendres a Xàtiva aconseguien la classificació matemàtica i els tècnics van preparar el partit a consciència.

Amb molt bon ambient en les graderies i en un partit decisiu, els de Xàtiva van guanyar per 3-1 (25-23/21-25/25-17/25-23) al SD Petrer. Van començar dominant els xativins en el primer set, però el Petrer es jugava molt també i van estrényer fins al final. Els alacantins van guanyar el segon posant el partit en taules. El tercer set va ser dominat pel conjunt xativí. En el quart set, amb molta tensió i errors de tots dos conjunts, els de Xàtiva van ser per davant en el marcador, però el Petrer no es van rendir fins al final (25-23). Els xativins van aconseguir el bitllet a la Final. Dissabte passat es disputava el segon partit que ja no tindria transcendència per a la classificació, un partit de circumstàncies que guanyaven els de Petrer per 3-0 (25-23/25-19/25-23) i que va servir perquè els tècnics xativins feren participar a jugadors cadets infantils que tenen menys oportunitat durant el desenvolupament de la competició.

Categoria cadet femení zonal d’Iniciació al Rendiment, fase d’ascens a preferent. El Xàtiva voleibol van cedir per 3-0 a Mutxamel. Les de Cecilia Ponce i Laura Molina competien contra els millors de la categoria i han lluitat en tots els partits contra equips superiors fent un gran esforç. El fet de classificar-se per a la fase d’ascens ja era un èxit important.

En la categoria Iniciació al Rendiment infantil femení zonal, fase d’ascens a preferent Dental Carralero Xàtiva Groc van guanyar per 3-0 contra el CV Picassent (25-16/29-27/30-28) sumant tres punts que els consoliden en la segona posició de la taula classificatòria, en un partit que va resultar molt igualat i en el qual van poder participar totes les jugadores de l’equip. Les de Rafa Mora i Maia Tomas esperen ara els partits d’encreuament a anada i volta que es disputaran el dissabte 14 de maig a Xàtiva i el dissabte 21 de maig en la seu del rival. El guanyador de l’eliminatòria aconsegueix una plaça per a la fase final d’ascens. El segon equip de Rendiment infantil femení zonal, que també es va classificar per a disputar la fase d’ascens a preferent, el Dental Carralero Xàtiva Rojo, s’acomiadava amb victòria merescuda per 0 – 3 (18-25/22-25/8-25) enfront del Voley Grau de Castelló en un gran partit disputat.

Es van disputar també les fases classificatòries autonòmiques alevins i benjamins masculí i femení amb la participació de quatre equips de Xàtiva que van realitzar tots ells un bon paper. El Col·legi Claret CV Xàtiva aleví femení van aconseguir situar-se en quarts de final i van jugar del 5é al 8é de la Comunitat Valenciana i els benjamins masculins van arribar a huitens de final. EL FEFC Dominiques Aleví masculí també aconsegueix accedir a quarts de final, mentre que els Benjamins van aconseguir arribar a huitens de final.