Les ofertes d’allotjament es canalitzen a través de formularis que es poden trobar a la pàgina web www.gvaoberta.gva.es

L’Ajuntament de Xàtiva ha demanat col·laboració a la ciutadania davant la necessitat de posar a disposició de les persones refugiades pisos i habitatges buits per a la seua acollida, tal com ha demandat la Generalitat Valenciana, en col·laboració amb el Govern d’Espanya.

L’acolliment en territori espanyol de persones refugiades d’Ucraïna (majoritàriament famílies compostes per dones amb els seus fills i filles i persones majors) es vehicularà a través del sistema d’acolliment de protecció internacional regulat per l’administració pública. Les ofertes d’allotjament es canalitzaran mitjançant formularis que es troben a la pàgina web “gvaoberta”.

A més a més, qualsevol persona que puga entrar en contacte amb persones o famílies ucraïneses acabades d’arribar pels seus mitjans i que no sàpiguen on dirigir-se poden comunicar-ho a l’Ajuntament de Xàtiva a través del telèfon 96 228 98 08 o del correu solidaritatxativa-ucrania@ayto-xativa.es perquè els assistisquen i ho comuniquen a l’administració autonòmica. L’acolliment de xiquets, xiquetes i adolescents sense referent familiar únicament es podrà realitzar a través dels canals legals del sistema de protecció de la Generalitat.

Segons ha indicat l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, “Vos demane a totes i tots aquells que podeu oferir habitatge a les famílies ucraïneses us doneu d’alta al registre habilitat i d’aquesta manera poder donar-li una solució a totes aquelles persones que acabaran vivint amb nosaltres a conseqüència d’aquesta guerra”.

D’altra banda, ahir dimecres va tindre lloc una concentració a les portes de l’Ajuntament de Xàtiva que va reunir a més d’un centenar de persones, i en la qual es van guardar cinc minuts de silenci com a mostra de suport al poble ucraïnés. També es va llegir un manifest per part de l’alcalde i de Yulian, jove ucraïnés que viu a Xàtiva des de fa més de quinze anys.

Segons dades d’ACNUR són ja més de 2 milions de persones les que han hagut d’emigrar d’Ucraïna a causa de la guerra, xifra que pot arribar a duplicar-se en les setmanes vinents si el conflicte es prolonga.