La capital de la Costera posa fi a la competició nacional en la qual fins a quatre corredors tenen opcions d’aconseguir el triomf final

La Copa d’Espanya Júnior de ciclisme en carretera arriba a la seua fi aquest dissabte amb la disputa del primer Trofeu Falles de Xàtiva. Després de cinc proves celebrades en aquest 2021, li toca el torn a la capital de la Costera de decidir una competició que està tenint emoció fins al final.

En Xàtiva no estarà l’actual líder de la prova, el balear Marc Terrasa, que es troba disputant el Mundial de Pista Júnior al Cairo, igual que el tercer classificat, Iker Bonillo, per la qual cosa s’obri un gran ventall de possibilitats per a emportar-se el títol nacional.

Sí que serà de la partida el segon classificat, Roberto Alonso, que suma 166 punts a tan sols 16 del líder. També estarà present, el corredor moixentí Pau Martí, qui ha estat convocat per la Selecció Espanyola per a l’Europeu de Trento. El del Teika Team-GSport es troba en la cinquena posició de la general amb 149 punts i amb ganes de fer-ho bé davant el seu públic. Per part seua, Iñaki Navarro, vencedor al Castell de Peñafiel en la passada prova de la Copa Júnior, també es troba amb opcions d’emportar-se la competició en sumar 138 punts. Altres corredors que no tenen opcions d’emportar-se el títol nacional, però sí que poden alçar-se amb la victòria a Xàtiva són Miguel Ángel Molina, Jan Castelló o Pablo Ortega.

Quant al recorregut, els corredors hauran d’afrontar 105 quilòmetres amb un desnivell positiu de 1.760 metres amb eixida i arribada en la localitat valenciana de Xàtiva. Durant la prova, els ciclistes també hauran d’enfrontar-se a tres ports puntuables. El primer d’ells Serragrossa, de tercera categoria amb una longitud de 8 quilòmetres al 1,6%, que el pujaran a l’inici de la prova, i al final, a tan sols 10 quilòmetres de l’arribada, el pujaran per l’altre vessant amb 2.2 quilòmetres al 5,7%. No obstant això, a 45 quilòmetres hauran d’ascendir el Portixol, de segona categoria i amb una longitud de 6 quilòmetres al 5,7%, que podria trencar la carrera.

A les 10:15h es donarà l’eixida i s’espera que els corredors arriben a meta al voltant de les 12:53h, segons l’horari previst.