Es realitzaran sessions mensuals amb metodologies participatives i en juny tindrà lloc altre plenari per traslladar el treball realitzat

Ahir dimecres va tindre lloc a l’Ajuntament de Xàtiva el plenari de constitució del Consell Municipal de Xiquets i Xiquetes, amb la presència de l’alcalde Roger Cerdà, la primera tinenta d’alcalde i regidora d’Educació Amor Amorós i el regidor de Participació Hèctor Cuenca. 

Aquest projecte de participació infantil i d’educació en la participació, creat durant la darrera legislatura, busca implicar als xiquets i xiquetes de la ciutat en els processos de presa de decisions en l’àmbit local. L’objectiu és introduir des de ben menuts la importància de la participació i de la implicació en la vida pública, i també el funcionament de les institucions locals. A més a més, també serveix per a informar i conscienciar sobre els drets de la infància i assolir capacitats i habilitats com l’organització, el respecte o el diàleg, necessàries per a la convivència social. 

Aquest projecte, inclòs en la Xarxa de Consells locals d’Infància i Adolescència de la GVA, està impulsat i potenciat des de les regidories de Participació i Educació i dinamitzat per un equip professional. Al Consell participa alumnat de 5é i 6é de Primària de tots els centres educatius de la ciutat, i es renova parcialment cada curs, escollint dos representants de cada centre de 5è de Primària, mentre que els que passen a 6é continuen formant-ne part. 

Segons ha explicat el regidor de participació, Hèctor Cuenca, «considerem els xiquets i xiquetes com a persones amb dret a participar en els assumptes públics. 

Durant el passat mes de gener es va realitzar la primera sessió amb representants de l’any passat i una reunió amb les famílies, a més de sessions informatives a tots els centres representats al Consell explicant el procés electoral. Es va obrir un termini de candidatures i es van dur a terme sessions de votació a tots els centres, participant l’alumnat de 5é i 6é de Primària, i resultant escollits 15 nous consellers i conselleres. 

A partir d’aquest moment estan previstes sessions mensuals fins al mes de juny a la Casa de la Joventut, amb metodologies participatives per escollir un tema sobre el qual investigar, donar la seua opinió i elaborar propostes de millora. En juny se celebrarà un plenari en el qual els xiquets i xiquetes traslladaran a l’equip de govern el resultat final del seu treball. Escoltem ara a la regidora d’Educació i primera tinenta d’alcalde Amor Amorós: 

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, també va felicitar els integrants del consell amb aquestes paraules: