Després de la finalització de la fase VI es donarà inici a les fases VII i VIII, amb les quals s’actuarà a tot el nucli antic

L’Ajuntament de Xàtiva ha rebut una subvenció de 145.000 euros procedents dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) corresponents al 50% del pressupost destinat a la fase VI del Pla de Seguretat de Vies Urbanes.

Aquesta fase, que està a punt de concloure, ha consistit en la renovació d’enllumenat exterior mitjançant la substitució de vora un millar de lluminàries per altres noves amb tecnologia LED d’última generació i elevada eficiència, les quals s’han col·locat als sectors de l’Avinguda Ausiàs March, carrer Pintor Perales, carrer Escultor Esteve, avinguda República Argentina i avinguda Gregorio Molina. En total, al voltant de 40 carrers als quals cal sumar-li la instal·lació d’al voltant de 300 lluminàries als polígons industrials C i la Vila.

Tal com ha informat el regidor de Serveis Públics Ricardo Martínez, amb els diners d’aquesta subvenció es podrà posar en marxa de manera immediata la fase VII i la fase VIII d’aquest Pla de Seguretat de Vies Urbanes, el que suposarà el canvi complet de lluminàries al nucli antic, amb 400 punts de llum. S’espera tindre aquesta zona coberta cap a finals d’any.

Les actuacions s’inicien de forma imminent al carrer Sant Pasqual i continuaran per tot el nucli antic, actuant des del barri de Sant Pere fins a la zona de la Bola, completant totes les zones restants pel que fa al canvi de la il·luminació.

Aquests canvis de lluminàries emmarcades en el Pla de Seguretat de Vies Urbanes permeten disminuir la potència de 71,1 kW a 34,2 kW, aconseguint un estalvi energètic estimat del 52%.