Divendres es va celebrar al CIPFP La Costera un Congrés i dissabte va tindre lloc la marxa amb la posterior lectura del manifest

El passat divendres va tindre lloc a l’institut la Costera el Congrés contra la Violència de Gènere, organitzat des del departament de Policia Local de Xàtiva dintre de les activitats emmarcades en el 25N. La cita, que va tindre lloc al saló d’actes, es va desenvolupar durant el matí i va estar inaugurada per la primera tinenta d’alcalde i regidora de Dona i Igualtat, Amor Amorós. Al llarg de la mateixa els assistents van poder resoldre els seus dubtes al voltant dels aspectes vinculats a aquest tipus de violència. 

En les ponències que es van desenvolupar van participar l’inspector Cap de la Unitat d’Atenció a Família i Dona de la Policia Nacional, Alejandro Cantador; la Fiscal al servei de l’Administració de Justícia, Marga de la Vega; la Coordinadora del Centre de Dona Rural 24 h, Simona Andrade; la Fiscal i jutge al servei de l’administració de justícia, Cèlia Mas; una supervivent de violència de gènere, i el Comissari Cap de la Policia Local de Xàtiva, Antonio Collado. El Congrés va estar coordinat pel Coordinador del grup de Violència de Gènere de la Policia Local de Xàtiva, Arturo Tormo. 

Les activitats amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere van continuar dissabte, amb la Marxa contra la violència de gènere i la lectura del manifest a càrrec del Consell Municipal de les Dones per la Igualtat, concloent amb la tradicional concentració a les portes de l’Ajuntament i una performance en record a les dones assassinades. També es van atorgar els premis del VIII concurs de pancartes contra violència de gènere, resultant guanyadora la pancarta de Silvia Sarrió Giménez, de l’institut la Costera. A més a més, durant tot el cap de setmana, es van mostrar a les competicions esportives celebrades a Xàtiva pancartes amb missatges contra la violència de gènere.