El tema a tractar seran els estudis sobre contestans i edetans davant la romanització, i participarà l’ex ministre i presentador Manuel Pimentel

L’Ajuntament de Xàtiva ha començat a preparar les jornades del Congrés d’Arqueologia que el pròxim any tractarà el tema dels estudis sobre contestans i edetans davant de la romanització, i en les quals participarà l’exministre de Treball i Assumptes Socials Manuel Pimentel. 

Aquestes jornades tindran lloc el 24, 25 de febrer de 2023 al museu de Belles Arts de Xàtiva, mentre que el 26 de febrer es desplaçaran a Cullera. La participació és lliure i gratuïta, però és necessari inscriure’s prèviament. 

Aquestes jornades d’estudis comptaran amb ponències específiques i comunicacions sobre el tema. En les ponències participaran experts com ara l’esmentat Manuel Pimentel, ministre de Treball entre 1999 i 2000 en el govern de José María Aznar, i responsable del programa «Arqueomanía» de la 2; i també altres especialistes com els Doctors Lorenzo Abad, Juan Manuel Abascal, Carmen Aranegui, Ignacio Grau, Alberto Lorrio, Xavier Pascual i Pere Pau Ripollés. D’altra banda, per presentar les comunicacions de cara a poder exposar-se al Congrés, la data límit d’enviament és el 18 de novembre i es comunicarà l’admissió o no abans del 16 de desembre.