Aquests elements tenen una funció pedagògica i s’ubiquen a l’avinguda Corts Valencianes i al Passeig del Ferrocarril

L’Ajuntament de Xàtiva ha col·locat a les entrades de Xàtiva dos radars d’indicació de velocitat, els quals s’ubiquen a l’avinguda Corts Valencianes, a l’altura del CCX, i al Passeig del Ferrocarril, a prop del pont. Aquesta actuació és una millora estipulada al contracte de senyalització viària i ha estat desenvolupada per l’empresa API, amb una inversió de 6.535 euros. 

Els radars tenen una funció pedagògica de conscienciació per als conductors, i es col·loquen en zones pròximes a passos de vianants, a l’entrada de zones residencials i en les proximitats de trams perillosos i encreuaments de carretera, on és habitual que el tràfic discórrega a velocitats inadequades. 

Es tracta d’un sistema de velocitat amb display indicador, amb senyal en l’interior que detecta la velocitat mitjançant un radar que indica en tot moment la velocitat a la qual circulen els vehicles de la via, amb focus lluminosos que s’activen quan se supera una determinada velocitat. Escoltem a la regidora de Mobilitat, Susana Gomar: