La investigació està acompanyada per l’empresa Global Omnium i la Universitat Internacional de València

El regidor de Sanitat de l’Ajuntament de Xàtiva José Vicente Benavent va visitar la passada setmana les instal·lacions de l’empresa Global Omnium junt amb representants de la facultat de Salut de la Universitat Internacional de València (VIU) per tal de treballar en un estudi científic vinculat al Covid-19 i a l’anàlisi d’aigües residuals.

L’objectiu és dissenyar i posar en marxa un estudi amb el qual es puguen correlacionar els resultats obtinguts de nivells de SARS-COV-2 de les aigües residuals de Xàtiva i de València amb la realització de proves PCR abans i després de la vacunació massiva de la població.

La intenció d’aquest estudi col·laboratiu és demostrar la capacitat d’antelació que pot generar-se en base a l’anàlisi d’aigües residuals, el que permetrà disposar d’una ferramenta eficaç per a posar en marxa mesures preventives i d’intervenció d’aquelles zones concretes en les que es puga detectar si els nivells del virus estan augmentant sense control, abans de que es detecte la simptomatologia en les persones afectades. A més a més, aquest model de predicció podria fer-se extensiu a altres patògens.

Global Omnium és una empresa especialitzada que s’ha encarregat de l’anàlisi d’aigües residuals durant la pandèmia per Covid-19, monitoritzant els nivells del virus en diverses zones del territori valencià, com és el cas de Xàtiva, on s’ha estat treballant durant el darrer any per tal d’anticipar-se al virus.