També s’ha programat una excursió familiar i l’acte d’homenatge al personal docent jubilat de l’any 2021

Xàtiva celebrarà els dies vinents la Setmana de l’Educació, per a la qual s’han preparat una sèrie d’activitats que començaran demà dissabte i s’estendran fins al divendres dia 8, amb la celebració de la Fira de l’Estudiant. Enguany la setmana de l’educació té l’objectiu de tractar diferents temes al voltant del concepte de Ciutat Educadora, enfocats a la població juvenil.

Com a inici de les activitats, demà dissabte està prevista una activitat familiar que consisteix en una excursió familiar als museus de Belles Arts, Almodí i Corpus on es farà una Auca amb els personatges més importants de la ciutat. Aquesta cita tindrà lloc de 10 a 12 hores i està adreçada a les AMPES i a les famílies amb xiquetes i xiquets, havent d’inscriure’s prèviament a la Casa de la Joventut.

El dilluns dia 4 a les 18 hores es realitzarà a la Casa de Cultura un taller de prevenció de la violència de gènere i educació afectivosexual en la diversitat funcional dirigit a l’alumnat, AMPES, professorat, personal tècnic, associacions i públic en general.

Aquest taller estarà impartit per Mercè Tapias Costa, Tècnica d’integració social i promotora d’igualtat de la Casa de les Dones de Xàtiva; i per Rosa Maria Conca Pérez, promotora d’igualtat i activista pels drets humans de les persones amb diversitat funcional.

El dimarts 5 a les 18 hores, també a la Casa de Cultura, s’impartirà una xerrada sobre l’ús de les xarxes socials al tercer cicle de primària, amb la participació dels psicòlegs del Gabinet Psicopedagògic Municipal de Xàtiva Juan Ramón Alcocer i Pilar Morales.

El dimecres dia 6 d’abril es farà al Gran Teatre una activitat que abordarà la problemàtica del suïcidi entre la població juvenil, amb un concert de Bertomeu que començarà a les 13 hores. Prèviament, els centres de Secundària de la ciutat estan treballant una unitat didàctica per tal de plantejar i tractar aquesta problemàtica que s’ha anat accentuant en els darrers anys.

El dijous 7 d’abril a les 19 hores la Casa de Cultura acollirà l’acte d’Homenatge al Personal docent jubilat l’any 2021, en el qual es reconeixerà a un total de 18 persones.

Per finalitzar la setmana de l’Educació, el divendres de matí se celebrarà a l’Albereda Jaume I, després de dos anys d’absència, la Fira de l’Estudiant adreçada especialment al personal de Secundària, amb una oferta formativa molt relacionada amb la Formació Professional. Estaran representades pràcticament totes les famílies professionals de les comarques d’àmbit d’influència de Xàtiva i es podrà visitar de 9:30 fins a les 14:30 hores.

La regidora d’Educació, Lena Baraza, ha manifestat que “Amb aquesta setmana pretenem respondre a diferents problemàtiques i dubtes que té la comunitat educativa, així com oferir mitjançant la fira de l’estudiant les ofertes d’FP més properes. L’homenatge al personal docent reconeix la tasca desenvolupada durant tota la vida docent, mentre que l’eixida a famílies sempre té bona acollida per part de la ciutadania perquè a partir d’activitats culturals afavorim les bones relacions entre els seus membres”.