«Riu Xàtiva» tindrà lloc entre el 31 de març i el 2 d’abril al Gran Teatre i al Jardí de la Pau, i comptarà amb 8 cites gratuïtes protagonitzades per dones

L’Ajuntament de Xàtiva va presentar ahir de matí el festival feminista «Riu Xàtiva», una proposta cultural per tal de reivindicar el paper de l’humor fet per dones impulsat des de la regidoria de Dona i Igualtat, però que compta també amb la col·laboració de les regidores de Cultura i Gran Teatre. Cal destacar que es tracta del primer festival feminista de la Comunitat Valenciana i un dels primers a escala nacional. 

Segons va indicar la regidora de Dona i Igualtat Lena Baraza, «La intenció d’aquest festival és acostar la cultura a tota la població, i també donar una major visibilitat a les dones, les quals sempre han estat i encara romanen invisibilitzades en molts àmbits de la societat». 

El festival comptarà amb un total de 8 actuacions: cinc d’ells al Gran Teatre, amb entrada gratuïta amb invitació, i altres 3 al Jardí de la Pau, protagonitzades totes elles per dones vinculades a les arts escèniques i amb cites com ara monòlegs, cabaret, clown o concerts. 

El 31 de març a les 19 h, al Gran Teatre, actuarà la monologuista Vidda Priego, mentre que a les 22:30 h serà el torn de Sil de Castro amb un espectacle de cabaret. Per al dissabte 1 d’abril hi ha previstes 4 actuacions: la funció familiar «Un mundo al revés» de Teatro Sobre Ruedas, de 11 a 14 h al Jardí de la Pau; l’espectacle «No soy tu gitana» de Silvia Agüero, a les 18:30 h, al Gran Teatre; l’espectacle de clown «Molestias clownicas» de Virgina Imaz, a les 20:30 h, al Gran Teatre; i el concert de Djs «Las hijas de la Cumbia», a les 23 h, al Jardí de la Pau. Finalment, el diumenge 2 d’abril es podrà gaudir d’altres dos espectacles: Les pedettes varietés amb la cita per al públic familiar «Vull ser», a les 12 h, al Jardí de la Pau, i Núria Cano amb el teatre «Lo normal», a les 18:30 h, al Gran Teatre. 

Les invitacions, totalment gratuïtes, es podran recollir a la Casa de les Dones a partir de hui dimecres, en horari de 8 a 21 hores de dilluns a divendres; i també a la taquilla del Gran Teatre els dimarts, dijous i divendres de 12 a 14 hores. 

Segons va indicar la regidora de Gran Teatre Maria Beltrán, «Aquest festival combinarà la cultura amb l’humor fet per dones, i des del Gran Teatre no podíem quedar-nos fora d’aquest festival. Per això acollim 5 representacions en tan sols tres dies». 

Per la seua part, la regidora de Cultura Raquel Caballero va explicar que «parlar de l’humor i del teatre és parlar de cultura. Aquest festival amplia l’oferta cultural a Xàtiva i ho fa amb el reconeixement que suposa ser pioner en aquest projecte a tot el territori valencià». La regidora va destacar els valors que suposa un festival d’aquestes característiques indicant que «les dones som també capaces de crear cultura i de fer humor».