La Junta de Govern ha aprovat hui les bases de la convocatòria que tornarà a comptar amb 3 modalitats, 4 especialitats i vora 14.000 euros en premis

Aquest any torna el Concurs de Joves Intèrprets «Ciutat de Xàtiva», el qual celebrarà la seua XX edició. Ahir dilluns es van aprovar en Junta de Govern les bases que regiran aquest certamen de caràcter nacional, el qual premia als millors músics de cadascuna de les modalitats instrumentals amb imports econòmics per tal de facilitar la millora de la seua formació musical. 

Per participar en el certamen s’ha d’abonar una tarifa de 50 euros, i poden presentar-se joves fins als 26 anys. Hi haurà tres modalitats diferenciades: Joves de fins a 16 anys, joves de 17 a 21 anys i joves de 22 a 26 anys. Respecte a les especialitats, es pot participar a vent-fusta, vent-metall, corda fregada i piano. 

El guanyador de la modalitat A obtindrà un premi de 1.300 euros mentre que el de la modalitat B s’emportarà 1.000 euros. El premi del vencedor en la modalitat C serà de 800 euros. També es podrà atorgar en cas excepcional un segon premi valorat en 450 euros per cada especialitat, entre les tres modalitats. A més a més, l’organització del concurs atorgarà el premi especial «Lluís Milan», valorat en 450 euros, al millor participant finalista que siga resident a Xàtiva i no haja sigut guanyador en cap de les distintes modalitats. 

El concurs tindrà una primera fase eliminatòria amb una obra obligada, i una fase final per als concursants escollits amb una obra lliure que no excedirà els 

30 minuts de durada. El calendari de proves es desenvoluparà entre el 22 d’abril i el 14 de maig de 2023, i les proves tindran lloc a l’Auditori de Sant Agustí, annex al Conservatori Lluís Milan. 

El termini d’inscripció serà d’un mes a partir de la publicació de les bases al Butlletí Oficial de la Província de València, i s’admetran un màxim de 30 concursants per especialitat. La inscripció s’haurà de fer de manera telemàtica a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Xàtiva. 

La regidora de Conservatori, Reme Sinisterra, ha valorat així aquesta convocatòria: 

A la finalització del concurs, el dissabte 3 de juny, tindrà lloc al Gran Teatre de Xàtiva el concert de clausura amb la participació dels i les guanyadores, i també l’entrega de premis del certamen.