El Portal del Lleó serà il·luminat de color turquesa, color que representa a aquest col·lectiu per transmetre pau, calma i tranquil·litat que tant necessiten les persones amb dislèxia 

El pròxim dissabte, 8 d’octubre, se celebra el Dia Internacional de la Dislèxia. Sota el lema de l’associació Trenca-dis “caminant cap a les fortaleses” la ciutat de Xàtiva se suma a visibilitzar aquesta diferència d’aprenentatge que afecta aproximadament al 10% de la població. Es tracta d’un trastorn d’origen neurobiològic freqüent que es caracteritza per dificultats en la lectura i escriptura i que, en el cas de no abordar-se de manera adequada en l’àmbit social, familiar i escolar, pot suposar dificultats afegides com l’ansietat, depressió o baixa autoestima i fracàs escolar. 

Per aquests motius, l’Ajuntament juntament amb l’Associació de dislèxia i altres Dificultats Específiques de la Comunitat Valenciana Trenca-dis organitza una sèrie d’actes per a sensibilitzar a la població i a tots els centres escolars de la necessitat de visibilitzar i conéixer què és la dislèxia. 

Com en anys anteriors, el Portal del Lleó serà il·luminat de color turquesa, color que representa a aquest col·lectiu per transmetre pau, calma i tranquil·litat que tant necessiten les persones amb dislèxia. I en aquesta ocasió l’associació participa activament amb l’organització d’una xarrada de sensibilització el dissabte 8 d’octubre a les 12 h a la Casa de la Joventut i un vi d’honor per a les persones assistents. A continuació, en el mateix lloc, s’inaugurarà l’exposició fotogràfica del llibre de Jonathan Sendra “Dislexia. El valor del diferent” que estarà exposada fins al 21 d’octubre podent-se visitar de dilluns a divendres de 8 a 15 h als matins i de 17 a 20 h a les vesprades i els dissabtes de 9 a 15 h.