L’obra «Desiderata» girarà al voltant dels llibres i comptarà amb la participació d’un centenar de persones d’entre 9 i 77 anys

L’Ajuntament de Xàtiva i l’Institut de Dansa Educocreativa i Social han presentat la tercera edició del DID, una mostra de dansa intergeneracional per a celebrar el Dia Internacional de la Dansa al Gran Teatre de Xàtiva, una jornada que es commemora cada 29 d’abril amb esdeveniments relacionats amb la dansa en l’àmbit mundial. 

El programa del DID 2024, que tindrà lloc al Gran Teatre, consta de l’espectacle «Desiderata», el qual gira al voltant de l’escriptura i de la seua història, ja que va aparéixer fa milers d’anys -quan la humanitat va tindre la necessitat de perpetuar tot allò que es transmetia de manera oral-, fins a arribar al paper i al llibre tal com el coneixem hui en dia. L’obra ens permetrà imaginar i conéixer millor, a través dels llibres, tot allò que ens envolta, connectant generacions i fomentant vincles entre persones de diferents edats i cultures. 

El DID 2024 constarà d’una funció escolar el dimarts 30 d’abril a les 10:30 h i de dues funcions per a públic en general que tindran lloc el dimarts 30 a les 20 h i el dimecres 1 de maig a les 19 hores. La cita serà una mostra de dansa intergeneracional d’arts escèniques que comptarà amb més de 100 persones en escena, d’entre 9 i 77 anys, sota la direcció artística de Cristina Puchades i la direcció musical de Gaspar Nadal. Aquesta activitat té la col·laboració del 

Innovatori de Moviment, Estudi Alicia Herrero, Conservatori Professional Municipal Lluís Milan de Xàtiva, el Conservatori Superior de Dansa de València Nacho Duato, l’Escola d’Art Superior i Disseny d’Alcoi i l’IES Vicente Gandía de Castelló. El Gran Teatre inclou en la seua programació aquest espectacle DESIDERATA i dona suport a diferents iniciatives que tenen per objectiu donar a conéixer i difondre la dansa com a expressió artística i cultural. 

Les entrades per a l’espectacle tindran un preu de 5 euros, sols per a les funcions de públic general, i es podran adquirir a partir de hui dimecres, a les 12 hores, a la web del Gran Teatre o a Instanticket. 

A més a més, al vestíbul del Gran Teatre, es podrà veure durant aquestes dues jornades l’exposició «Com es fa un llibre?», facilitada per la Fundació Bromera, amb la qual es tracta d’explicar com es fa un llibre, des de l’original fins al llibre com a objecte, mostrant a la gent que participa en cadascun dels processos. 

L’Institut de Dansa Coeducativa i Social és una organització que desenvolupa projectes per a la promoció, formació i investigació en l’àmbit de la dansa en societat. A més coordina l’Estudi de Dansa ubicat a Xàtiva, inscrit en la Conselleria, i en el qual s’ofereixen diferents programes educatius atenent un alumnat intergeneracional. També és la seu de la jove companyia Innovatori del Moviment, habitual col·laboradora en projectes artístic-educatius, socials i benèfics.